А грошей за Ярмоленка нема! Боруссія Дортмунд звинувачує Динамо

15:05, 07 листопада 2019

На Боруссію Дортмунд подали скаргу у ФІФА через відсутність платежа солідарності після трансферу Андрія Ярмоленка. Нагадаємо, український вінгер Вест Гема є вихованцем спеціалізованої чернігівської дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу Юність. Там Андрій тренувався 10 років.

Юність повідомила ФІФА, що досі не отримала платіж від німецького клубу. Трансфер Андрія Ярмоленка із Динамо до Боруссії Дортмунд відбувся ще 2017 року. Тоді німці заплатили за динамівця 25 мільйонів євро.

Згідно із правилами ФІФА, платіж солідарності складає 5% від трансферу гравця. Таким чином 1,3 мільйони євро мали отримати 6 клубів, зокрема і дитячо-юнацька школа в Чернігові. 5 із них підтвердили надходження коштів. А от Юність обділили: їй мали виплатити 301 578,95 євро.

За інформацією видання Sport.de німці звинувачують у всьому Динамо, мовляв, київський клуб взяв на себе зобов’язання розподілити і виплатити потрібну суму.  Представник Боруссії Дортмунд Робен Штеден:

Ми очікуємо, що наш партнер по контракту вирішить це питання так, як і обіцяв. Київський клуб має пояснити, чому досі не виплатив суму.  

ФІФА встановила дедлайн виплати платежу до 16 листопада. До цієї дати клуби мають вирішити цю проблему між собою. А часу обмаль…

Читай також: Їхали на матч, а опинилися в лікарні! Фанатів Селтика безжально атакували в Римі. ВІДЕО

 

Читайте також