Айнтрахт уже грав проти Фонсеки. Вони його не забули

12:40, 21 лютого 2019

Щоби здолати суперника, його треба ретельно вивчити. Сергій Пейчев у Франкфурті якраз цим і займався, відвідавши музей Айнтрахта:

Історія клуба дуже тривала та насичена. Тут ви побачите й першу футбольну форму 1899 року, що, радше, схожа на сорочку, а не на форму, і м’яч 1960 року, і елементи трибун із минулого століття. Є і пам’ятник легенді Айнтрахта Александру Майєру. Щоправда він дещо карикатурний. 

Футбол у повоєнний час.  Цієї сторінки своєї історії Айнтрахт не цурається,  а навпаки, свято береже. Деякі експонати можуть здатися дивними. Як ось пластмасовий стілець. Справа в тому, що один із тренерів Айнтрахта Драгослав Степанович любив посидіти саме на цьому пластмасовому стільці. Усім уболівальникам він запам’ятався саме цим. У музеї подумали, чому б його не використати як експонат у музеї. 

Як і в будь-якому пристойному музеї команди, зібрано й чимало трофеїв Айнтрахта. Мало хто знає, що Айнтрахт вигравав  Кубок УЄФА (1980). Окрім того, у 2018 році Айнтрахт вигравав й Кубок Німеччини, коли франкфуртці  несподівано для багатьох перогли мюнхенську Баварію 3:1. 

В Айнтрахті обіцяють, що для Шахтаря і португальця Фонсеки влаштують дуже гарячий прийом. Його особисто в Айнтрахті пам’ятають, зокрема й президент клубу Петер Фішер: 

 Я чудово пам’ятаю 2014 рік, коли Фонсека тренував Порту. Тоді ми теж зіграли на виїзді 2:2. Вдома було 3:3. І ми попрощалися з єврокубками. Я досі цього не забув. 

Місяць тому на цьому стадіоні грали проти Борусії. Ледь стадіон не зламали. Вважається, що арена у Франкфурті доволі фартова для українських спортсментів. У 2010 році тут виступав Володимир Кличко, який тоді нокаутував Самюеля Пітера. Але чи буде цей стадіон фартовим для Шахтаря?

 

Читайте також