Актуальна тема. Блохін розповів про легендарну серію пенальті 2006 року

14:43, 08 квітня 2019

Під час жеребкування 1/2 Кубка України Олег Блохін згадав свою першу спробу забити з одинадцятиметрової позначки, а Ігор Бєланов поділився враженнями від серії у матчі Шахтар – Динамо.

Олег Блохін про знакові пенальті у своїй кар’єрі:

Свій перший пенальті я пробив у Ростові, коли мені було 18. Тоді я влучив у стійку.

Футболісти, мабуть, починають бити пенальті не з 30 років, тому не забити в молодому віці – це цілком нормально. Це ж спорт – хтось має перемогти, а хтось програти. Пенальті – лотерея.

Як там призначаються гравці, які пробиватимуть пенальті? Я можу розповісти, як призначав виконавців на серію проти швейцарців на Чемпіонаті Світу 2006 року. Підходжу до гравців і кажу: “Будеш бити ти і ти”, а вони мені відповідають: “Ні, не буду. І я не буду”. Ну я і сказав: “Розбирайтеся самі і бийте, як хочете” і пішов. Ми виграли, але і так буває, що обирають.

Ігор Бєланов не обійшов увагою післяматчеву серію між Шахтарем і Динамо:

Я думаю, що це серйозна помилка тренера. Адже не забили два молоді хлопці, у яких, мабуть, був мандраж. Це ж вам не іграшки, це ж вам не на тренуваннях забивати м’ячі. Я пам’ятаю, що в наші часи, ми навіть не запитували “Хто битиме?”, бо всі знали – хто впевнений. Моя думка, що не можна було давати молодим бити.

Читайте також