Альбасете Романа Зозулі втрачає перемогу, але виходить на друге місце Сегунди

13:53, 14 квітня 2019

Роман Зозуля посеред тижня опинився в епіцентрі звинувачень у нацизмі від одного із іспанських депутатів, а вже на вихідних вийшов у стартовому складі Альбасете і разом із командою продовжував боротьбу за чемпіонство у Сегунді.

Матч із середняком ліги Ельче не обіцяв простої прогулянки. Тим більше, з огляду на те, що гості свої останні три матчі виграли. Однак в плані статистики було що протиставити і Альбасете. Команда Романа Зозулі ще жодного разу у цьому сезоні не програвала вдома. Приємно, що жодні зовнішні чинники не вплинули на Романа Зозулю і українець традиційно виконував дуже великий обсяг роботи, як бігової, так і атлетичної.

Вже на 5-й хвилині українець заробив жовту картку для суперника. Верду під час верхової боротьби зіграв ліктем проти Зозулі. Роман в боргу не залишився і за хвилин 10 впіймав Верду на фланзі, хоч і навмисною гру українця в тому моменті не назвеш.

Ельче трохи активніше почав матч і спробував забити швидкий гол. Однак до моментів справа так і не дійшла. Альбасете швидко все повернув на свої місця та почав вести гру із позиції сили. Господарі здебільшого загрожували воротам Ельче дальніми ударами. Лише раз голкіперу гостей довелось вступати у гру. Однак постріл був не сильним. У Ельче всю контргру робили фланги. Хосан та Іван Санчес – головна загроза в першому таймі. Саме останній став автором найнебезпечнішого моменту в першому таймі. Класний удар у верхній ближній кут парирував голкіпер Альбасете.

В перерві наставник Альбасете вніс корективи у тактичний малюнок команди. Господарі почали значно більше намагатись атакувати через центральну зону. Це досить швидко дало результат. Саме атака через центр і дрібна гра в пас призвела до голу. Фебас елегантно п’ятою відіграв на Вальдерраму, а той не менш ефектно поклав м’яч у дальній кут, 1:0. Практично одразу команда Зозулі могла подвоїти свою перевагу. З дальньої дистанції перевірив реакцію голкіпера Бела. Але воротар Ельче впорався із підступним ударом суперника.

Відмінний шанс мав і Ельче. Флорес прорвався крізь лінію захисту Альбасете і вийшов віч-на-віч із голкіпером. Надаль встиг викинути руку і тим самим врятувати Альбасете. Згодом господарі претендували на пенальті. Роман Зозуля опинився на газоні після боротьби із захисником. Арбітр розвів руками. Після 70-ї хвилини господарі почали грати значно обережніше. Ельче перехопив контроль м’яча та фактично жодного просування до штрафного майданчика суперника не було.

Залишалось менше десяти хвилин, як забив Ельче. Воротар Надаль не впорався із фланговим прострілом та випустив м’яч із рук. Касмі м’яч підхопив і миттєво відпасував на Кастро. Жодних перепон у Карлоса Кастро не було – 1:1.

Альбасете так і не вдалось в заключні хвилини організувати навалу на ворота Ельче. 1:1 – результат, який навряд чи можна назвати задовільним для команди Романа Зозулі. Та навіть нічия допомогла Альбасете зрівнятись за очками і за додатковими показниками навіть випередити Гранаду в таблиці.

Читайте також