Анатолій Трубін – найдорожчий молодий воротар планети

00:23, 11 березня 2021
ПРОГНОЗИ

За підсумками матчу з Реал Мадридом, голкіпер Шахтаря Анатолій Трубін був включений до символічної збірної тижня в Лізі чемпіонів 20/21. Він є найдорожчим воротарем планети у своїй віковій категорії за версією Transfermarkt. Анатолій розповів, як він йшов до своєї мрії і з якими труднощами стикався.

Усвідомлення, чого я хочу насправді, допомогло мені рухатись від однієї перемоги до іншої. Так я встиг побувати основним воротарем гірників у всіх вікових групах Дитячо-юнацької футбольної ліги. Виступав за юнацькі збірні України U-17 та U-18. Став чемпіоном України. Але що найцінніше. Весь цей час я вчився справлятись зі своїми емоціями на полі. Зокрема, не нервувати, якщо щось не виходить. Коли я виходив з установкою не програти, грав жахливо. Як тільки пропускав перший гол, психологічно починав розслаблятись — і надалі проявляв себе в десять разів краще. Щоб дорости до великих матчів, треба було навчитись концентруватись виключно на грі, а не думати про те, яким має бути результат.

Хочеш бути кращим? Щодня ти повинен змагатися з кращими. Будь-яка конкуренція робить сильніше обох суперників. На кожному тренуванні, на кожній грі ми намагаємось докласти навіть не 100, а 200% зусиль і проявити себе по максимуму. Фінальне рішення, хто вийде на поле, залишається за тренером.

Помилитися аби виграти — новий спецпроєкт головного меценату українського спорту Parimatch та видання Na chasi. У межах проєкту представники українського спорту, розповідають про те, з чим свого часу не впоралися, та які життєві уроки засвоїли зі своїх невдач.

Читайте також