Анрі повернувся в Монако. Тепер як тренер

11:56, 13 жовтня 2018

Тьєррі Анрі – новий тренер Монако. Офіційно! Контракт підписано на три роки – до червня 2021.

Для 41-річного француза це перший САМОСТІЙНИЙ досвід роботи. Але Анрі знає, що таке тренерство. Він вже працював помічником у штабах наставників Арсенала та збірної Бельгії.

Ще один доволі зворушливий факт – Анрі є вихованцем клубу. Монако навіть опублікував фотографію Тьєррі з підписом “Він повертається додому”.

Хотів би подякувати Монако за можливість стати тренером у клубі, який є для мене особливим. Я дуже радий поверненню в Монако. З нетерпінням чекаю викликів на новому терені, знайомства з гравцями і початку спільної роботи, – перші слова Анрі після призначення.

Монако після дев’яти турів нинішнього сезону розташовується у зоні вильоту.  Віце-чемпіон Франції посідає 18-е місце з 20-ти у турнірній таблиці Ліги 1. Монегаски всього раз виграли і тричі домоглися нічиєї. Як наслідок – мізерні шість очок за дев’ять турів. Різниця м’ячів прикра, хоч і не найгірша: 9 забитих і 13 пропущених. У ПСЖ, приміром, 32-6, у Лілля, другого в таблиці – 17-7. А у третього Марселя 21-16!

Леонарду Жардім керував командою з 2014 року, а цього тижня подав у відставку. У сезоні 2016/2017 він зробив Монако чемпіоном Франції.

Наступний матч команда зіграє проти Страсбура на виїзді 20 жовтня. Чекаємо на тренерський дебют Анрі.

Читайте також