Арсенал – Челсі. Прогноз від Олександра Шовковського – екcперта Parimatch

16:46, 30 липня 2020
ПРОГНОЗИ

Прогноз на матч: обидві команди заб’ють. Коефіцієнт 1.7

Варто розглянути такі варіанти для ставки:

Челсі не програє – 1.3

Арсенал не програє – 1.6

Команди заб’ють більше 2.5 голів – 2.4

Нічия в першому таймі – 2.2

Нічия – 3.4

Для Англії – це традиційно головний матч сезону. Яскравий, непередбачуваний, з королівською родиною у віп-ложі Вемблі. Арсенал хоче не лише в 14-е в історії виграти цей трофей, але й вибороти путівку в Лігу Європи і зіграти з Ліверпулем за Суперкубок Англії. Мотивація Челсі – просто взяти статусний трофей. Путівка в Лігу чемпіонів у команди вже є.

Форма Арсенал

Каноніри посіли 8-е місце в АПЛ – це найгірший результат клубу за останні 25 років. В сезоні-1994/95 Арсенал фінішував 12-м, після чого лондонці запросили Арсена Венгера. Каноніри мали шанси завершити сезон в топ-6, але в передостанньому турі команда Мікеля Артети програла Астон Віллі (0:1).

На шляху до фіналу Кубка Англії Арсенал пройшов відразу три клуби АПЛ – Борнмут (2:1), Шеффілд Юнайтед (2:1) і у півфіналі Манчестер Сіті (2:0). Останній результат не вважатимемо сенсацією – Каноніри впевнено і грамотно обіграли чинного володаря трофею завдяки дублю Обамеянга.

Новини Арсенал

Англійські ЗМІ вважають, що півзахисник Челсі Вілліан залишить клуб і безкоштовно перейде в Арсенал. Шанси бразильця підписати новий контракт з Челсі вкрай низькі, незважаючи на зацікавленість в ньому головного тренера Френка Лемпарда. 31-річний вінгер стане вільним агентом і підпише контракт з Арсеналом.

Форма Челсі

Сині завершили сезон в АПЛ на 4-у місці. Задачу-мінімум (путівку в ЛЧ) Лемпард виконав. При цьому, Лемпард досяг найкращого результату в АПЛ для тренерів-дебютантів з сезону-1994/95, коли Френк Кларк посів з Ноттінгем Форест 3-є місце.

Як і Арсенал, в цьому сезоні Кубка Англії Челсі обіграв трьох представників АПЛ. Щоправда, усі вони були з топ-5 – Ліверпуль (2:0), Лестер (1:0) і МЮ (3:1). Перемогу в півфіналі над МЮ багато, хто списав на привози Де Хеа. Насправді ж, Челсі переважав суперника за всіма ігровими показниками, а голи Жиру, Маунта і автогол Магуайра були цілком логічними.

Новини Челсі

Челсі хоче придбати воротаря Атлетіко Яна Облака. Сині вже розпочали переговори з агентом 27-річного словенця. Лондонський клуб розглядає Облака як заміну Кепі Аррісабалазі, який влітку може повернутися в Ла Лігу. Контракт Облака з Атлетіко розрахований до червня 2023 року. У разі зриву трансферу Облака Челсі спробує купити голкіпера Аякса Андре Онана, чий перехід обійдеться дешевше.

Арсенал – Челсі. Статистика зустрічей

Суперники регулярно пересікаються у найрізноманітніших турнірах і боротьба йде з перемінним успіхом. Скажімо, баланс останніх 10 матчів такий: 3 перемоги Челсі, 3 перемоги Арсеналу, 4 нічиї.

В двох останніх сезонах Челсі більш успішний. В сезоні-2018/19 команди обмінялися домашніми перемогами в АПЛ – 2:2 виграли Сині і 2:0 Арсенал взяв реванш. В травні 2019-го суперники зійшлися у фіналі Ліги Європи і тоді в Баку команда Мауріціо Саррі розгромила команду Унаї Емері 4:1 (Жиру, Педро, Азар-2 – Івобі).

Цього сезону команди двічі зіграли в АПЛ. Вдома Арсенал програв 1:2 (Обамеянг – Жоржиньо, Абрахам), а на Стемфорд Брідж суперники зіграли внічию 2:2 (Жоржиньо, Аспілікуета – Мартінеллі, Бельєрін).

Арсенал – Челсі. Коефіцієнти

Parimatch ставить на перемогу Челсі 2.2. Перемога Арсеналу – 3.2. Подвійний шанс Челсі (Х2) – 1.3. Подвійний шанс Арсеналу (1Х) – 1.6. Прохід Челсі – 1.6. Прохід Арсеналу – 2.2. Нічия – 3.4. Перемога Челсі в першому таймі – 2.8. Перемога Арсеналу в першому таймі – 3.7. Нічия в першому таймі – 2.2. Перемога Челсі в один м’яч – 3.8.

Аналітики чекають середню результативність. ТБ 2.5 – 1.9, ТБ 3 – 2.6. ТБ 1.5 в першому таймі – 2.8. Обидві команди заб’ють – 1.7. Обидві команди не заб’ють – 2. Низові ставки: ТМ 2.5 – 1.8, ТМ 3 – 1.4.

Індивідуальні показники забитих м’ячів: ІТБ 1.5 Челсі – 2.1. ІТМ 1.5 Челсі – 1.6. ІТБ 1 Арсенал – 1.8. ІТМ 1 Арсенал – 1.9. Арсенал не заб’є – 2.9. Челсі не заб’є – 3.8.

Арсенал – Челсі. Сильні та слабкі сторони

Артета вважає, що фінал на Вемблі – це абсолютно окремий матч. Все, що було в сезоні не важливо. Психологічної переваги не матиме ніхто. Арсенал при Артеті налагодив гру в захисті і став набагато ефективніше використовувати Обамеянга в атаці.

Кадрові втрати (Лено, Мустафі, Бельєрін, Озіл, Гендузі, Мартінеллі) повинні максимально мобілізувати команду. Воротар Мартінес, захисник Тірні, хавбек Дані Себальос отримують шанс і повинні ним скористатись. Також сильний матч зобов’язані відіграти лідери – Давид Луїс, Джака, Пепе, Ляказетт і Обамеянг.

Лемпард мав більше часу, аби зробити свою команду. Багато, що йому вдалося. Це і позиційний напад (69 голів – третій показник АПЛ), прогрес молодих гравців (Джеймс, Маунт, Пулішич, Абрахам), вихід на новий рівень латералів Алонсо і Аспілікуети та опорників Ковачича і Жоржиньо.

Авторитетний Рой Кін вважає, що Лемпард в цьому сезоні зробив найбільш якісну тренерську роботу в АПЛ, тому перемога в Кубку Англії має стати логічним завершенням сезону для Челсі. Головна перевага Лемпарда над Артетою, той краще реагує на події на полі і краще використовує ресурс.

Арсенал – Челсі. Статистика

  • Арсенал не програв у 28 з 31 останнього матчу в Кубку Англії
  • В останніх 4 поєдинках Кубка Англії Арсенал виграв як перший тайм, так і матч загалом
  • Челсі виграв 9 з 10 останніх матчів в Кубку Англії
  • В 5 з останніх 7 поєдинків в Кубку Англії Челсі виграв як перший тайм, так і матч загалом
  • В 5 з 6 останніх особистих зустрічей в усіх турнірах було забито більше 2.5 голів
  • В 8 з 11 останніх особистих зустрічей в усіх турнірах забивали обидві команди

Арсенал – Челсі. Прогноз

Якщо Арсенал програє цей матч, то вперше з 1996 року залишиться без єврокубків. Артета вже довів, що вміє перемагати сильніших за себе, тому тактично Арсенал буде готовий краще. У Челсі команда більш зіграна. Команди точно обміняються голами, а основний час може завершитися внічию. Долю трофею вирішить клас окремих виконавців. Наприклад, Обамеянга чи Вілліана.

 

Читайте також