Арсенал – Чорноморець. Бойова нічия

19:53, 17 серпня 2018

Матч Арсенал – Чорноморець відкрив 5-й тур української Прем’єр-ліги. У команди Фабріціо Раванеллі до гри все дуже погано – нуль у графі набрані очки.

Фото Романа Бебеха

Зате каноніри запровадили ноу-хау – перед матчем анонсували, що перші 250 вболівальників, котрі куплять квитки на гру, отримають у подарунок… приправу. І це не жарт! Так київська команда бореться за свого глядача. Втім, приправа не надто мотивувала глядачів провести цей вечір на стадіоні Динамо. Про що свідчили порожні трибуни арени.

Наш Роман Бебех дивився гру у компанії Владлена Юрченка. Екс-гравець леверкузенського Байєра, котрий зараз перебуває у пошуках нової команди, вирішив наживо відчути емоції УПЛ.

Фото Романа Бебеха

У команди Ангела Червенкова, Чорноморця, все веселіше з результатами – дві перемоги, нічия із Зорею і 5 місце у турнірній таблиці.

Перші 20 хвилин вийшли бідними на гольові моменти. Натомість перша більш-менш серйозна небезпека подарувала гол на 26-й хвилині. Арсенал відзначився після кутового. Захисник Олексій Майданевич головою замкнув простріл. Це другий гол канонірів у чемпіонаті України. І гравці святкували всією командою, а автор м’яча навіть поцілував емблему клубу на футболці. Раванеллі і його тренерський штаб мали вигляд людей, в яких камінь упав з плечей.

Воротар Чорноморця протестував і отримав попередження від арбітра. Повтор показав, що не просто так Литовченко скаржився судді Ігорю Пасхалу. Важко сказати напевне, але, здається, м’яч влучив Майданевичу у руку.

Фото Романа Бебеха

Чорноморець недовго перебував у ролі тих, хто наздоганяє. Особливо старався Бабенко. Спочатку Руслан пробив зі штрафного, але трохи забракло влучності. А на 36-й хвилині він же забив красивий м’яч після навісу Савченка.

У другому таймі команди багато боролися, а рефері був щедрим на попередження. Лише на 77-й хвилині стало веселіше. Сергій Гринь, який вийшов на заміну, міг вирвати перемогу для Арсенала. Лола відтягнув на себе двох суперників, а Сергій пробивав повз Литовченка, який вийшов із воріт. Але замість голкіпера зіграв Трубочкін.

У наступному моменті вже Литовченко сам рятував Чорноморець після удару Алєксєєва. Під кінець матчу господарі створили два хороші моменти. Команда дуже хотіла нарешті виграти і потішити свого наставника. Адже вже п’ять турів позаду…

Арбітр компенсував три хвилини і тут Андрій Домборовський відзначився супершвидкісним вилученням. На 90-тій хвилині за грубий фол отримав першу жовту, а на 90+1 за відкидання м’яча – другу, що перетворилася на червону. Арсенал догравав у меншості, але втримати нічию зміг без особливих проблем – 1:1. Є перше очко київського клубу у нинішньому сезоні!

Читайте також