Арсенал із Зінченком розбиває Лестер. Дубль та два асисти Жезуса роблять результат. ВІДЕО

18:58, 13 серпня 2022
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Друга перемога поспіль.


У другому турі чемпіонату Англії Арсенал вдома приймав Лестер. Олександр Зінченко цей матч, який попередній переможний поєдинок з Кристал Пелас (2:0), розпочав у стартовому складі.

І вже на 20-й хвилині зустрічі українець міг відзначатися голом. Після подачі з правого флангу Граніт Джака пробивав головою у ближній кут, але Ворд відбив і м’яч відлетів у стійку. На підбиранні першим опинився Олександр Зінченко, але лівий захисник Арсенала з меж штрафного майданчика пробив набагато вище воріт.

Але вже за дві хвилини каноніри вийшли уперед. Відзначився Габріель Жезус. Зірковий новачок Арсенала отримав м’яч поблизу воріт Лестера і чудовим ударом перекинув голкіпера – 1:0.

На 35-й хвилині Жезус забив удруге. Після подачі з кутового Джеймі Варді дуже невдало зіграв на ближній стійці і підправив м’яч головою на дальню, де був нападник Арсенала, якому залишалося лише не промахнутися. І з цим бразилець впорався – 2:0.

А ще за мить Жезус міг оформлювати хет-трик. 25-річний гравець вийшов віч-на-віч з голкіпером Лестера Вордом, але не зумів його переграти. Чергову нагоду забити Жезус змарнував на 41-й хвилині. Бразильський нападник обігрався у стіночку з Мартінеллі і знову опинився сам-на-сам із воротарем. І вдруге цю дуель виграв саме Ворд.

Ледь не покарав Арсенал за таке марнотратство Варді і головний арбітр зустрічі Даррен Інгленд. Річ, у тім, що рефері наприкінці першого тайму призначив пенальті. В динаміці йому здалося, що голкіпер господарів Аарон Ремсдейл збив у власному штрафному майданчику Варді, який досить артистично упав. Та після перегляду VAR суддя своє рефері змінив, адже на повторі було помітно - воротар не чіпав нападника Лестера. Тож, за рахунку 2:0 команди пішли на перерву.

На 53-й хвилині Лестер зумів відквитати один гол. Точніше за них це зробив захисник Арсенала Вільям Саліба. Оборонець хотів головою скинути на голкіпера, а вийшло, що пробив точно у кут воріт – 2:1.

Та раділи такому несподіваному подарунку гравці Лестера не довго. Більше того, голкіпер лисиць Денні Ворд вирішив повернути борг канонірам. Після подачі з флангу воротар гостей забрав м’яч до рук, але не зміг його втримати і впустив просто на ногу Жезусу, який скинув під удар Джаці. Швейцарець без вагань пробив у дотик – 3:1.

На 74-й хвилині Лестер відіграв ще один м’яч і цього разу без прямої допомоги гравців Арсенала. Щоправда, питання до голкіпера Арсенала за цей гол точно будуть, адже Меддісон завдав удару з гострого кута, а м’яч пролетів поміж ніг у Ремсдейла – 3:2.

Уже за мить каноніри знову повернули собі комфортну перевагу у два м’ячі. Після передачі від Жезуса Мартінеллі з-за меж штрафної зони пробив точнісінько під стійку – 4:2.

Парад нереалізованих нагод Жезус продовжив і наприкінці матчу. Форвард опинився на добиванні фактично перед порожніми воротами, але з гострого кута влучив у стійку. Більше забитих м'ячів у цій зустрічі не було. Арсенал здобуває другу поспіль перемогу цього сезону в АПЛ.

Олександр Зінченко відіграв 77 хвилин у цій зустрічі, після чого його замінив Тірні. 

Читайте також: Малиновський наступний? Новачок АПЛ придбав ексгравця УПЛ за 24 мільйони євро

Читайте також