Бомбардир для Луческу. Новий нападник рятує Динамо від поразки. ВІДЕО

22:02, 10 липня 2021
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Новачок Динамо забив у дебютному матчі

Тільки зранку кияни прибули до Швейцарії на другий навчально-тренувальний збір, а вже увечері провели товариський поєдинок із бронзовим призером минулого розіграшу місцевого чемпіонату Серветтом.

У стартовому складі на матч зі швейцарцями Мірча Луческу знову випустив Супрягу на вістрі, Антюха (який нещодавно офіційно перейшов до Динамо) та Родрігеса на флангах атаки.

Перший тайм

Перший небезпечний момент у матчі одразу закінчився голом. На 12-й хвилині вінгер Серветта Кастріот Імері прийняв м’яч на лівому фланзі, без особливих зусиль пройшов Томаша Кенджору, який просто супроводжував поглядом суперника, змістився ближче до центра і лінії штрафного майданчика пробив у ближній кут. Денис Бойко не врятував – 0:1.

Майже одразу після гола номінальні гості мали ще одну нагоду. Нападник швейцарців Грежон Кьє, якого загубили центральні оборонці Динамо, пробивав головою з близької відстані після подачі з лівого флангу – Бойко перевів на кутовий.

Більше небезпечних моментів у першому таймі не було аж до 39-й хвилини. Тоді Віталій Буяльський віддав погану передачу назад на Кенджору (правий захисник киян ще й підсковзнувся), м’яч перехопив Імері і швидко побіг в контратаку. Вінгер Серветта віддав далі на вихід віч-на-віч з голкіпером Коро Кане. Але івуарійський нападник не зміг переграти Бойка.

Гравці Динамо ж за перший тайм небезпечних моментів так і не створили.

Другий тайм

По перерві Мірча Луческу зробив декілька замін. На полі з’явилися Тимчик, Дубінчак, Гармаш, Де Пена. Вони замінили Бражка, Сідіклея, Шепелєва і Родрігеса. Але гостроти в атакувальних діях українській команді це не додало. Кияни створили лише один момент на старті тайму. Антюх виходив на побачення з голкіпером, але довго обробляв м’яч і захисник Серветта в підкаті вибив його. На добиванні першим був Тимчик, але удар в нього не вдався від слова зовсім. І на цьому все.

Тому в середині другого тайму Луческу замість Антюха та Супряги випустив Лєднєва та Кулача.

Згодом динамівці створили дві неочікувані нагоди. Спочатку з лівого флангу подавав Дубінчак, але у нього зрізався м’яч і влучив у стійку воріт. А потім Де Пена намагався упіймати голкіпера швейцарів на неуважності. Півзахисник намагався закинути воротареві за комірець з центра поля, але в останній момент кіпер дістав м’яч з-під поперечки.

На 74-й хвилині Мірча Луческу випустив на поле новачка Динамо Іллю Шкуріна. І ця заміна спрацювала. На 85-й хвилині Тимчик прорвався по правому флангу і подав до воратарського майдайника. Білоруський нападник випередив захисника і головою переправив м’яч у сітку воріт – 1:1.

Тож Динамо розпочинає другий навчально-тренувальний збір так само, як і перший – з нічиєї.

Читайте також: Продадуть у 10 разів дорожче, ніж придбали! На лідерові збірної України планують добряче заробити

Читайте також