Божевільна гармата! Супергол дарує Ворсклі перемогу в Лізі конференцій. ВІДЕО

21:56, 21 липня 2022
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Ворскла з перемоги стартувала у Лізі конференцій.

Новий сезон Ворскла розпочала матчем зі шведським АІКом у рамках другого кваліфікаційного раунду Ліги конференцій.

Віктор Скрипник вирішив одразу довіритися новачкам: у старті вийшли Олійник, Зайков, Козиренко та Марлісон.

Фото ФК Ворскла

Полтавці з перших хвилин взяли гру під свій контроль та швидко забили. На 4-й хвилині Козиренко виконав хорошу навісну передачу у штрафний майданчик, а Степанюк вискочив з-за спини захисника і головою пробив по воротах. Воротар хоч і зачепив м'яч пальцями, але врятувати команду не зміг — 1:0.


Однак шведи доволі швидко відповіли своїм голом. Зайков та Яворський проспали відкривання у штрафному майданчику півзахисника АІКа Стефанеллі і той фактично розстріляв Різника. На перший удар український голкіпер зреагував, але з другим вже не впорався – 1:1.


Ворскляни знову повели у рахунку на 24-й хвилині. Яворський зробив хорошу довгу передачу на фланг Пердуті, той виконав простріл, а Козиренко з лінії штрафного майданчика чітко пробив у лівий від голкіпера кут — 2:1.


І все ж таки АІКу знову вдалося зрівняти рахунок, причому ще у першому таймі. Після потужного прострілу з правого флангу полтавці не змогли далеко винести м'яч, за що одразу поплатилися. Гравець збірної Швеції Себастьян Ларссон завдав удару з лінії штрафного майданчика — Різник був безсилий. 2:2 після першого тайму.

Другий тайм подарував Ворсклі шедевральний гол. Челядін, який вийшов на заміну, наважився на удар метрів із 30-ти і не прогадав! Після його гармати м'яч від стійки влетів у ворота — 3:2.


Після 75-ї хвилини було помітно, що полтавці підсіли фізично. Через це у шведів почали з'являтися моменти. Двічі доволі небезпечно пробивав з дистанції Ларссон. Кілька разів гравці АІКа виводили на ударну позицію Гвідетті, але тому пробити не вдавалося. На останній хвилині Різник здійснив чудовий сейв, потягнувши м'яч з-під поперечки. Полтавці змогли вистояти і зберегли потрібний рахунок.

3:2 — Ворскла здобула непросту перемогу і тепер має перевагу перед матчем-відповіддю.

Читайте також: Гвардіола обрав заміну Зінченку. Це обійдеться Ман Сіті у чималу суму

Читайте також