Бразильський вектор: Капітан-напівпрофі на місце власного Чемпіона Світу?

10:22, 03 вересня 2019

Донецький Шахтар в останній день трансферного вікна підписав не тільки вінгера збірної України Євгена Коноплянку. Також Гірники підсилили і лінію захисту. Щоправда, новачка Шахтаря швидше варто розглядати, як придбання на перспективу.

19-річний бразильський захисник Вітао став гравцем донецького Шахтаря та підписав із клубом 5-річний контракт. Вітао є вихованцем академії Палмейраса та основним гравцем спершу збірної Бразилії U-17, з якою виграв Копа Судамерикана, а згодом і команди U-20. До речі, у складі останньої він наразі є капітаном команди. Разом із ним за молодіжну збірну також виступають Тете, Маркос Антоніо і Маркіньйос Сіпріано із Шахтаря, а також новачок мадридського Реала Родріго.

А ось у клубному футболі досягнення Вітао значно скромніші. Захисник зіграв на професійному рівні всього 71 хвилину у складі Палмейраса. Мабуть, через це гравця наразі ніяк не оцінює портал Transfermarkt.

Найцікавіше, що бразилець стане конкурентом Валерія Бондаря. Український Чемпіон Світу після перемоги зі збірною U-20 залишився у першій команді Шахтаря. Дебютував у складі Гірників в УПЛ ще минулого сезону в матчі проти ФК Львова. У новому чемпіонаті Бондар двічі виходив на заміну. Валерій може зіграти як лівого центрального, так і правого центрального оборонця. Однак в більшості матчів дубля і на зборах перед сезоном Бондаря награвали саме правим центральним захисником. Новачок Шахтаря Вітао теж грає саме правого центрального.

Читайте також