Челсі покарає Кепу Аррісабалагу за поведінку в матчі проти Манчестер Сіті

13:37, 26 лютого 2019

Воротаря Челсі Кепу Аррісабалагу оштрафували за неналежну поведінку у фіналі Кубка Ліги.

Челсі у серії пенальті поступився Манчестер Сіті 3:4. Наприкінці другого овертайма голкіпер Челсі Аррісабалага попросив надати йому медичну допомогу: його мучили судоми. Саррі вже готував заміну – на поле мав вийти досвідчений Віллі Кабальєро. Але Кепа відмовився залишати поле! 

Цікаво, що після матчу тренер Челсі Маурісіо Саррі та кіпер Кепа Аррісабалага в один голос стверджували, що це було всього-на-всього непорозуміння. Натомість громадськість таку поведінку кіпера засудила. 

У Челсі теж вирішили вдатися до більш радикальних методів. Лондонський клуб позбавив Кепи тижневої зарплати. На перший погляд, звучить зовсім нестрашно. Але якщо врахувати, що Аррісабалага у Челсі за тиждень заробляє близько 192 тисяч фунтів, то покарання здається доволі жорстким. Ці кошти підуть у благодійний фонд футбольного клубу Челсі.

До слова, Кепа Аррісабалага – один із найбільш високооплачуваних футболістів Челсі. Більше нього заробляють тільки Н’Голо Канте (бл. 290 тис. фунтів), Гонсало Ігуаїн (бл. 270 тис. фунтів) та Еден Азар ( бл. 200 тис. фунтів).

Маурісіо Саррі повідомив, що після матчу мав серйозну розмову із голкіпером:

 
Я говорив з Кепою з приводу цього інциденту. У нас була чудова розмова. Звичайно, тоді це було лиш непорозуміння. Але Кепа визнав, що зробив велику помилку. Він вибачився переді мною, товаришами по команді та перед керівництвом клубу. Я з Аррісабалогою все владнав. Керівництво клубу наполягло на тому, щоб призначити йому штраф. Є певні правила, якщо їх порушуєш – отримуєш покарання. Ми мали непогані шанси на перемогу і прикро визнавати, що цей інцидент затьмарив наші зусилля здобути Кубок. Наразі всі зосереджені на наступній грі. 

Читайте також