Чому Ярославський продав Металіст і як він збирається відродити клуб. ЕКСКЛЮЗИВ у Циганик LIVE

12:11, 06 березня 2021
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Олександр Ярославський в ексклюзивному інтерв’ю Циганик LIVE розповів, що змусило його продати Металіст та як він займається відновленням харківського клубу:

– Яка зараз ситуація взагалі? Які ваші плани на даному етапі, щоби повернути бренд Металіст?

– Про Металіст я думав і думаю постійно. Прийшов час його повернути. Ви говорите про очищення Металіста. Він і не був заплямований ніколи.

Ви говорите, що не можу займатися Металістом до 2023 року. Це не зовсім так. Відкрию секрет, що коли сталася вся ця ситуація, і Курченко попросив продати йому Металіст, я не хотів продавати жодної акції. Коли ситуація піддавилася політично, я розумів, що Металіст разом зі мною знищать. Я хотів відвести від Металіста всі ці негаразди.

Я запропонував Курченку 50% продати і залишити собі 50%. За день він передзвонив мені і сказав, що йому порадили його експерти купити все. Бо якщо я залишуся навіть на одну мільйонну частку в Металісті, про нього там ніхто не знатиме. Тоді заради Металіста я і зважився на цей продаж. Я б ніколи Металіст не продавав. Ніколи. Це такий нюанс, який ніхто до цього не знав. Вже пройшов час і я можу про це говорити.

Була домовленість, що ви 10 років не займатиметеся футболом в Україні?

– Так, це прописано в контракті. Я чому активно почав сьогодні цим займатися? Не було сенсу цим займатися за 5 років, 2-3 роки. Залишається 1,5 року до моменту, коли я можу офіційно займатися футболом. Я завжди дотримувався букви закону. Неважливо, хто такий Курченко, як він добрався до ситуації. Але якщо я пообіцяв – це закон. Сьогодні я не можу бути власником клубу, але займатися підготовкою, фінансувати можу. І цим я активно зайнятий.

– Курченко наробив боргів. Що з ними робити?

Хоч я і сказав раніше, що за борги відповідати не хочу, ви знаєте, я завжди за те, щоби все було зроблено полюбовно. Я день і ніч займаюся з футболістами, Женею Красніковим цими боргами. Сподіваюся, якось полюбовно з усіма домовимося. Спецконфіскація, яка сталася, я вважаю, є некоректною. Просто взяли людей і від усього відсунули, все майно і борги перемістили. Сьогодні незрозуміло, хто є власником всього, що я побудував – Металіста, бази, академії.

Скажу чесно, не хочу навіть заходити на Металіст і в футбольну академію. В якому це все стані – для мене це буде розрив серця. Не можу дивитися на поля з дірками, на VIP, який Курченко перекроїв, там вода тече сьогодні. Курченко мені розрізав серце, коли порізав килим з емблемою Металіста на шматочки. Я замовляв килим в Італії, зроблений з чистої вовни. Це був символ того Металіста. А його просто порізали на частини і постелили незрозуміло де.

Нагадаємо, Олександр Ярославський був президентом Металіста з 2005-го по 2012-й роки.

Читайте також: Шевченко залишиться без одного з лідерів? Тренер клубу не хоче відпускати гравця до збірної України та Не думають відмовлятися? Динамо влітку може знову спробувати підписати забивного форварда

Читайте також