Чому зривається трансфер Тайсона? Аналіз ПРОФУТБОЛА

22:47, 01 вересня 2019

Автор Сергій Пейчев (сюжет програми ПРОФУТБОЛ)

Дозвольте мені піти!  На початку тижня Тайсон публічно попросив його відпустити, а публічність – ворог трансферів.

Скріншот з програми ПРОФУТБОЛ

Гучні  переходи, як і гроші, люблять тишу. Тайсон почав говорити і сам поставив себе на коліна. Поведінку вожака бразильців Шахтар оцінив вороже. Бо ж запахло  банальним шантажем. Тепер Гірники і слухати не хочуть: дипломатії і гнучкості у переговорах з Ромою не буде. Шахтар відмахується від усіх пропозицій італійців.

Єдине, що врятує переговори – 30 мільйонів євро. Сума відступних, яку хоче отримати клуб за тридцяти однорічного бразильця. Сума не з неба, а з контракту.

Натомість Рома пропонує ледь не вдвічі менше. Італійці готові до різних варіантів. Наприклад віддати меншу частину від 30-ки, а також кількох своїх гравців, які щоправда гірникам абсолютно не потрібні. Гроші – або нічого! 

Нехай пробачить Бог цих поганих людей! Це повідомлення у інстаграмі Тайсона з’явилося тоді, коли трансфер вже тріщав по швах. У ті ж дні бразильська поліція заарештувала підозрюваного у викраденні матері Тайсона, яке сталося влітку минулого року. Погані люди – це бандити чи клуб? Бразилець, ніби навмисно не уточнює.

Скріншот з програми ПРОФУТБОЛ

Тайсон – хлопець емоційний і часто не вміє себе стримувати. Він або душа бразильської компанії: з піснями і танцями. Або відсторонений одинак. Ось цей другий стан частенько вмикався у міжсезоння під час трансферних вікон. Вперше говорити про переїзд із Шахтаря Тайсон почав ще у 2015 році.

 2015 рік: Наприкінці кожного сезону я маю запрошення. З Шахтарем важко вести перемовини, але тут я щасливий.

Квітень 2016 року: Я вже шість років в Україні. Настав час зробити великий крок вперед!

Грудень 2016 року: Я хочу повернутися в Інтернасьйональ. В мене ще рік контракту. Якщо мене не відпустять, я не буду продовжувати контракт.

Тайсон вміє набивати собі ціну, а Шахтар вміє домовлятися. Після гарячих інтерв’ю бразильським ЗМІ Тайсон, мов нічого й не було, підписав новий контракт аж на 4 роки! Клуб задовольнив його фінансові апетити. А вони у лідера, як розумієте – не найскромніші. Тільки запанувала ідилія, як Тайсон знову відсмалив.

(Photo by Christian Kaspar-Bartke/Bongarts/Getty Images)

Ось як коментував ситуацію гендиректор Шахтаря Сергій Палкін:

На сегодняшний день, позиция клуба – что они не продаются. У нас были попытки сделать предложения и по Тайсону, Марлосу, Исмаили – по всем. На рынке мы распространили концепцию, что мы их не продаем, потому что они нужны нашей команде.

Рік тому Рома без Фонсеки теж цікавилася Тайсоном – не домовилися. Тоді бразилець змирився і сказав,  що мабуть  вже нікуди не піде і залишиться у Шахтарі до останнього. Фраза актуальна і нині. Хоча цього міжсезоння Рома має у рукаві великий козир – Фонсеку, який бразильця ледь не на руках носив.

Трансфер Тайсона – не питання часу. Це питання грошей, які поки не готові за нього заплатити. 

Читайте також