Дебютний гол Шабанова, шедеври Де Пени і Бєсєдіна. Динамо шокує Ворсклу

18:00, 22 вересня 2019

Динамо перервало свою безвиграшну серію у матчі з Мальме. Тепер кияни прагнули закріпити успіх вже у чемпіонаті України в матчі з Ворсклою.

Господарі розпочали доволі жваво. Ворскляни не боялися бігти вперед, в атаці активними були Ребенок, Луїзао, Артур. Та усі намагання Ворскли вже на старті поєдинку перекреслив Циганков. Миколенко обвів Пердуту на лівому фланзі, подав на дальній кут воротарського, а там вчасно підставив ногу Циганков та переправив м’яч у ворота — 0:1.

Ще у першому таймі Циганков міг робити дубль, коли вискочив сам на сам із Ткаченком (який тільки-но вийшов на заміну замість травмованого Канєвцева), але пробив прямо у воротаря.

До перерви кияни забили ще двічі. На 35-й хвилині під час подачі з кутового захисники Ворскли загубили у штрафному майданчику Шабанова і центральний захисник Динамо спокійно переправив головою м’яч у ворота. Перший забитий м’яч для Артема у складі Динамо і другий гол для киян у матчі з Ворсклою — 0:2.

Через 2 хвилини голом-красенем відзначився Де Пена. Циганков розвернув атаку зі свого флангу на ліву бровку, Де Пена дещо змістився в центр і сильно вдарив по воротах метрів з 18-ти. М’яч влетів у дальню дев’ятку воріт Ткаченка — 0:3.

Одразу після голу Михайличенко був змушений випустити Буяльського замість Шепелєва. Схоже, молодий півзахисник Динамо отримав травму.

Прекрасний момент мав Бєсєдін, коли пробивав головою з меж воротарського майданчика. Голкіпер Ворскли неймовірним чином зумів скластися і потягнути удар нападника Динамо.

Перший тайм для Ворскли — суцільне розчарування.

35 cекунд — саме стільки часу знадобилося киянам, аби засмутити ворсклян одразу після початку другого тайму. Бєсєдін підхопив м’яч у центрі поля, протягнув його до лінії штрафного майданчика і класно пробив у верхній лівий від голкіпера кут — 0:4.

Динамівців по-гольовому прорвало, але не обійшлося і без серйозних втрат. Бурда в одному з епізодів отримав дуже неприємну травму коліна. Замість українця на поле вийшов Кадар.

Ворскла намагалася активно діяти в атаці. А от захист полтавців регулярно провалювався. Динамівці як тільки не атакували: були і небезпечні підключення Миколенка та Караваєва, і вривання по центру Гармаша, і дальні удари Сидорчука. Підопічні Михайличенка вдало використовували величезні розриви між лініями Ворскли.

Остаточно добив Ворсклу Де Пена на 93-й хвилині. Циганков закинув м’яч у штрафний майданчик полтавців, Чеснаков дуже невдало зупинив м’яч, чим скористався уругвайський вінгер Динамо. Де Пена красиво перекинув голкіпера — 0:5.

Динамо назабивало у матчі з Ворсклою стільки, скільки забило за 4 останні матчі. А Ворсклі залишається лише чекати на наступні матчі, аби реабілітуватися перед своїми вболівальниками.

Читайте також: Він знову забив за Вест Гем. Ярмоленко феєрить проти Манчестер Юнайтед

Читайте також