Дніпро-1 – АЗ: дебютант проти фаворита у Лізі конференцій

10:57, 08 вересня 2022
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

8 вересня. 22.00. Кошице (Словаччина), Кошицька Футболова Арена. Трансляція на медіасервісі Megogo.

Дніпро-1 продовжує писати свою єврокубкову історію. Тепер у Лізі конференцій. У груповий етап цього турніру команда Кучера кваліфікувалася, програвши плей-оф Ліги Європи кіпрському АЕКу (1:2 дома и 0:3 в гостях). Шокуючий результат матчів все ж говорить не стільки про різницю в класі команд, скільки про недостатню зіграність та підготовленість українців. Вже стартувавши в чемпіонаті України, команда Кучера довела, що набирає форму та готова реалізовувати тактичні напрацювання. Дві перемоги у двох матчах УПЛ, в тому числі над Динамо (3:0), додають оптимізму.

У заявці Дніпра-1 на Лігу конференцій не виявилося одразу двох новачків команди: легіонерів Еміліано Пуріти та Веслі Браги. Не зіграє з АЗ і аргентинець Домінго Бланко, який пропустить три тижні через ушкодження. Очевидно, що Кучер робитиме ставку на перевірених бійців. Крім того, Ліга конференцій для дніпрян - можливість додатково показати навички своїх лідерів. Якщо Піхальонок чи Довбик все ж прагнуть грати в європейському чемпіонаті, саме час доводити власний професіоналізм у матчах із топ-суперниками.

АЗ – саме такий опонент. Команда з першого кошика при жеребкуванні, теоретичний лідер групи і найіменитіший учасник квартету Е.

Титульний партнер СК Дніпро-1 та перший легальний букмекер Parimatch Ukraine визначив фаворитів матчу. Експерти прогнозують легку перемогу АЗ. Коефіцієнт на такий результат нідерландців – 1.58. Шанси Дніпра-1 на успіх оцінюють з коефіцієнтом – 5.60. Трохи вірогіднішим завершенням матчу може бути нічия. 4.10 до 1 – такі шанси на те, що команди поділять очки у першому двобої групового етапу ЛК.

Дніпро-1 та АЗ жодного разу не зустрічалися між собою. Проте, українським уболівальникам ця команда знайома. АЗ десять разів грав з нашими клубами: перемагав у 4 матчах при 3 нічиїх та 3 поразках. Востаннє АЗ грали з українцями у третьому відбірному раунді Ліги чемпіонів 2020/21 та поступилися київському Динамо 0:2.

Минулого сезону АЗ стали 5-ми у чемпіонаті Нідерландів, відставши від Аякса на 22 очки. До групового етапу ЛК команда дійшла, пройшовши три кола кваліфікації. В Ередивізі команда Паскаля Янсена наразі іде третьою з 4-ма перемогами та нічиєю в активі після 5-ти турів.

АЗ – команда молода, середній вік – 24 роки, без великих зірок, проте стабільна та технічна. Тож стартовий матч Ліги конференцій для Дніпра-1 може стати справжнім випробуванням. Важливою перевагою дніпрян повинна стати підтримка "домашньої арени" в Кошице. Тож вболівайте за своїх та заряджайте на українську команду разом із Parimatch Ukraine!

Читайте також