Дніпро-1 дарує перемогу Динамо! Кияни завдяки помилці долають лідера УПЛ. ВІДЕО

15:01, 12 березня 2023
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

У центральному матчі 17-го туру УПЛ Дніпро-1 на стадіоні Авангард в Ужгороді грав із Динамо.


Луческу порівняно з провальним матчем із Інгульцем, в якому кияни поступилися 0:2, зробив декілька змін у стартовому складі: замість Дубінчака, Шепелєва та Волошина вийшли Вівчаренко, Лонвейк і Беніто.

Скріншот із Instagram fc_dynamo_kyiv

Cтартовий склад Дніпра-1:

Скріншот із Instagram scdnipro1

Обидві команди досить рівно розпочали поєдинок, але створити бодай один гострий момент жодній із сторін не вдалося. Натомість, неприємний епізод стався для Дніпра-1. Уже на 19-й хвилині номінальні господарі були змушені міняти Гуцуляка, який отримав пошкодження і замість нього вийшов Підлепенець.

У середині першого тайму підопічні Кучера мали чудову нагоду забити. Довбик прострілив до штрафного майданчика, Піхальонок випередив захисника і опинився сам у декількох метрах перед воротами, але півзахисник дніпрян не влучив по м’ячу.

Утім, на 41-й хвилині забили гравці Динамо. Хайнер віддав дуже необачну передачу у центр на Бабенка, Буяльський перехопив м’яч, увійшов до штрафного майданчика та пробив у кут воріт – 0:1.

Loading...


У другому таймі команди почали жвавіше діяти попереду. Непогано пробивав по воротах Дніпра-1 Царенко, який вийшов на заміну. Вінгер обігрався з Ванотом увійшов до штрафної зони і завдав потужного удару у ближній кут – Рибак відбив перед собою і Сваток виніс на кутовий.

На 66-й хвилині кияни створили ще одну нагоду. Вівчаренко прострілив на Ваната і той п’ятою переправляв м’яч у ворота, але голкіпер Дніпра-1 знову врятував.

На 82-й хвилині стався досить суперечливий епізод. Домінго Бланко у неігровому моменті наступив на гомілкостоп Буяльському, але головний арбітр матчу Дмитро Кривушкін показав легіонеру Дніпра-1 лише жовту, хоча напрошувалася червона.


Наприкінці зустрічі кияни змарнували чудову нагоду забити. Лонвейк отримав пас в штрафному майданчику суперника і прострілював на дальню стійку, там у підкаті один із гравців Дніпра-1 перехопив цю передачу, але м’яч відлетів до Буяльського, який з декількох метрів потужно пробивав по воротах – суперсейв Рибака.

Уже в компенсований час непогану можливість зрівняти рахунок мав Адамюк. Після навісу з лівого флангу захисник дніпрян завдав удару головою у кут воріт, але Нещерет у ефектному стрибку забрав м'яч до рук.

На останніх секундах зустрічі Ерік Рамірес вибігав на побачення із голкіпером Дніпра-1, але Владислав Рибак був просто на висоті і виграв цю дуель. Утім, дніпряни поступаються 0:1 і втрачають лідерство в УПЛ, оскільки Шахтар у своєму матчі переміг Кривбас (3:0). Тепер гірники випереджають команду Кучера на три пункти.

Після фінального свистка Віталій Буяльський ще й примудрився отримати червону карту за святкування.

Читайте також: Мрія Барселони! Каталонці хочуть підписати зіркового футболіста з Манчестер Сіті

Читайте також