Вечір дніпровського Роналду. Два голи Супряги ставлять на коліна Карпати

19:53, 20 вересня 2019

Єврокубковий тиждень плавно перейшов у черговий тур українського футболу.

Loading...

У Дніпрі місцева команда приймала Карпати, які після зміни тренера приїхали на свій перший виїзний матч.

Старт зустрічі пройшов за ініціативи гостей. Львів’яни декілька разів змусили понервувати Дмитра Михайленка і вболівальників дніпрян.

Вже на 4 хвилині Понде перевірив каркаса воріт Юрчука – м’яч облизав стійку і полетів за межі поля. За десять хвилин вже сам Юрчук рятував Дніпро від пропущеного м’яча. По черзі Дубінчак і Халл загрожували воротам господарів, але в обох випадках голкіпер дніпрян класними сейвами свою команду врятував.

Дніпро поступово вирівняв гру і почав створювати свої моменти. Перший дзвіночок для левів пролунав на 13 хвилині, коли Сафронов головою замкнув подачу з флангу – арбітр взяття воріт скасував через офсайд. На 25 хвилині супершанс втратив Логінов, який з лінії воротарського майданчику, маючи вагон часу, пробив поруч зі стійкою воріт Підківки.

Приклад досвідченішому партнеру показав Супряга. Талановитий нападник вдало зорієнтувався у моменті, коли Назаренко увірвався у штрафний майданчик і з-під його ніг м’яч вибив Мартінс прямо на Супрягу. Владислав одразу пробив у дальній верхній кут воріт Карпат – без шансів для Підківки, 1:0.

До перерви найнебезпечніший момент біля воріт Дніпра створив… Дніпро! Логінов намагався вибити м’яч, але той зрізався і ледь за цікавою траєкторією не залетів за спину Юрчуку – лише кутовий.

Другий тайм розпочався із супернагоди Карпат. Дженнінгс протягнув м’яч до штрафного майданчика і, мабуть, пробив, але м’яч зрізався з ноги легіонера львів’ян і полетів на самотнього Мартінса, який вийшов віч-на-віч з Юрчуком і пробив – сейв ногою від голкіпера Дніпра.

Загалом друга половина зустрічі була не такою багатою на небезпечні моменти, як перша сорокап’ятихвилинка.

Трішки виправив ситуацію Супряга на 71 хвилині. Подача у штрафний майданчик Карпат завершилася падіннями одразу декількох гравців Дніпра (Логінова і Супряги). Шурман без вагань вказав на одинадцятиметрову позначку, а Супряга пенальті реалізував – 2:0.

За  6 хвилин на полі стався справжній вибух футбольних емоцій. Спочатку Когут двічі пробивав по воротах Карпат – Підківка і Халл врятували львів’ян. І одразу ж в контратаці Дженнінг ледь не відквитав один м’яч – його удар прийняла на себе поперечка (був рикошет від Лопирьонка).

Міг Супряга оформити хет-трик, але після подачі Польового нападник Дніпра головою пробив вище воріт.

За Карпати мав нагоду відповісти Козак, але свій ідеальний матч цього вечора проводив Юрчук – сейв голкіпера дніпрян.

Команда Михайленка у класному поєдинку перемагає Карпати і піднімається у верхню шістку турнірної таблиці.

Читайте також