Доля Почеттіно, пам’ятник Моурі та втіха для Аякса

11:10, 09 травня 2019

Після фантастичного камбеку Ліверпуля у матчі-відповіді проти Барселони ще один англійський клуб повністю переломив хід поєдинку в своєму матчі в Амстердамі. 

Тоттенгем у фіналі Ліги Чемпіонів. Такі різні емоції та коментарі усіх учасників цього двоматчевого дійства. Головний тренер Шпор Маурісіо Почеттіно не зміг стримати сліз:

Складно словами описати мої емоції та почуття. Я думаю, що це одна із найважливіших ночей в моєму житті. У моїй голові багато думок, але перш за все, я хочу привітати свої гравців. Упродовж останніх шести місяців вони стали героями. А зараз вони супергерої!

Прохід до фіналу Ліги Чемпіонів. Я думаю, це наче диво для Тоттенгема. Ніхто не вірив у нас від самого початку сезону.

Чи вірю я в долю? Так, звичайно, ми можемо говорити про долю. Це чудове слово, але я не вірю в долю! Я вірю в те, що треба наполегливо працювати. І якщо ти будеш чесним із собою, то будеш винагороджений. Рано чи пізно ти отримаєш нагороду за свої старання. 

Командний дух неймовірний! Лише непохитна віра – це запорука перемоги. Це не тактичні схеми і заміни, лише віра!

Не стримував емоцій і головний герой поєдинку Лукас Моура:

Складно пояснити словами ці відчуття. Я щасливий. Я дуже пишаюся своєю командою. Ми завжди вірили в це. І ми зробили все можливе! Я думаю, ми заслужили це. Подивіться на мене це найкращий момент в моєму житті і в моїй кар’єрі.

Крістіан Еріксен взагалі вважає, що після цього хет-трику Моура заслуговує на пам’ятник:

Я сподіваюся, після такого йому поставлять пам’ятник в Англії.

Дані Роуз надихнувся камбеком Ліверпуля:

Ми бачили, що зробив Ліверпуль. Це ще раз доводить, що треба боротися до кінця.

Звичайно, як тут можна стримати емоції, коли у фіналі Ліги Чемпіонів гратимуть одразу дві команди з Англії. Таке в Лізі Чемпіонів станеться лише вдруге за всю історію турніру. Досі єдиним англійським протистоянням був фінал 2008-го, коли МЮ переміг Челсі. Та й Тоттенгем може вперше в історії отримати кубок Ліги Чемпіонів.

Якщо Почеттіно, усі футболісти та фанати Тоттенгема плакали від щастя, то усі небайдужі до Аякса (а таких виявилося багато) плакали від безмежного розпачу. Амстердам у печалі. Молодий капітан Аякса Маттейс Де Лігт зізнався:

Відчуття, наче земля вислизнула з-під ніг. Ми були так близько. Природньо, у роздягальні стояла мертва тиша. Це була фантистична Ліга Чемпіонів для нас. Наразі ми можемо стати чемпіонами в Ередивізії. Якщо ми виграємо титул, це трохи зменшить розпач від того, що ми стояли однією ногою у фіналі Ліги Чемпіонів і не пройшли туди.

Головний тренер Аякса Ерік Тен Хааг лише підсумував виступ своєї команди у Лізі Чемпіонів:

У перерві я сказав гравцям, що це ще не кінець. Тоттенгем вірить у свою перемогу. Якби не та поперечка після удару Зієша ми б зняли всі питання щодо фіналіста Ліги Чемпіонів. Але я нікого не звинувачую. Ми дуже виросли як команда за період виступу в цьому турнірі. Ми були так близько. Але та остання секунда…

Тож, Ліверпуль у Лізі Чемпіонів отримав добре знайомого суперника по АПЛ – Тоттенгем. Команді Клоппа треба бути обережною, адже Рональдіньйо вважає фаворитом саме підопічних Почеттіно.

Читайте також