Домагой Віда – безстрашний воїн і справжній патріот Динамо та України

14:05, 29 квітня 2019

Домагой Віда – одни із найкращих легіонерів в історії київського Динамо. Хорват переїхав до України взимку 2013-го року із загребського Динамо. Підписання Віди спершу сприймалось дуже скептично, адже він протистояв киянам в груповому етапі Ліги Чемпіонів. Там хорвати у 6 матчах пропустили 14 м’ячів і зокрема 3 від київського Динамо.

Однак Віда підкупив своєю працездатністю. З часом Домагой став ключовим гравцем у лінії захисту команди. Підкупив Віда і своїм ставленням як до Динамо і Києва, так і до України.

Я можу зіграти на будь-якій позиції в обороні. Якось у Динамо я навіть грав лівого захисника. Ще до переїзду в Україну знав, що Динамо – великий клуб із традиціями. Тут я виріс як людина і як футболіст. На полі я нікому не даю поблажок, навіть якби грав проти рідного брата. 

Справжнім героєм для українців Віда став під час останнього Чемпіонату Світу. У чвертьфіналі збірна Хорватії в серії пенальті перемогла Росію, а Домагой став одним із тих, хто забивав під час матчу. Після гри Віда в компанії Вукоєвича передав теплий привіт українцям фразою “Слава Україні”.

Хоч наразі Віда грає за Бешикташ, але для вболівальників Динамо він завжди буде своїм.

Читайте також