Довгоочікуваний тріумф! Шевченко з Дженоа здобуває першу перемогу в Італії. ВІДЕО

23:54, 14 грудня 2021
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

В 1/16 Кубка Італії Дженоа Андрія Шевченка вдома грала з Салернітаною.


Для обох команд перемога в цій зустрічі була корисна скоріше з боку психології. Адже переможець цієї пари виходить на Мілан, а там шанси на прохід далі видаються вкрай мізерними. Натомість, і Салернітана, і Дженоа борються за виживання у чемпіонаті Італії. І саме збереження прописки в Серії А на наступний сезон є головним пріоритетом для обох клубів. Тому у порівнянні з матчем чемпіонату із Сампдорією, Шевченко зробив 8 замін.

Першу небезпеку у зустрічі створили саме підопічні Андрія Шевченка. Камб’ясо прорвався по лівому флангу і виконав подачу до штрафного майданчика. М’яч дійшов до Портанови, який в дотик стріляв по воротах – голкіпер ногою вибив на кутовий.

Дженоа більше тиснула на ворота суперника і наступний небезпечний момент генуезці створили на 20-й хвилині. Знову Камб’ясо зробив подачу з лівого флангу і Дестро сильно пробив головою з меж воротарського майданчика – кіпер Салернітани відбив перед собою.

На 39-й хвилині голкіпер Дженоа Адріан Семпер, для якого це був перший матч у сезоні, врятував свою команду від пропущеного м’яча. Джурич двічі поспіль пробивав по воротах головою. І воротар генуезців впорався як з першим ударом, так і з добиванням від нападника Салернітани.

На старті другого тайму небезпечніше діяли гості. Ді Таккіо потужно пробивав з дальної відстані у дев’ятку. Утім, Семпер відбив на кутовий.

Свій момент гравці Дженоа знайшли на 76-й хвилині. Каллон дістав м’яч вже біля самої лінії у штрафному майданчику Салернітани і подав до воротарської зони. Екубан завдав удару головою і м’яч рикошетом від гравця гостей залетів у сітку воріт – 1:0.

До кінця зустрічі Салернітана не змогла відігратися. Тож Шевченко у своєму шостому матчі на чолі Дженоа здобуває першу перемогу в Італії. Тепер в 1/8 фіналу Кубка Італії на українця чекає Мілан. Попереднє протистояння, у рамках Серії А, Дженоа Мілану вже програла, причому без шансів на успіх.

Loading...

Читайте також: Луческу має вирішити. Ще один екгравець Шахтаря може поповнити Динамо

Читайте також