Драматична розв'язка матчу Хорватія – Італія. Ще одна збірна вилітає з Євро-2024. ВІДЕО

00:10, 25 червня 2024
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Розв'язка групи B на Євро-2024. У заключному турі Хорватія грала з Італією, а Албанія з Іспанією.

Єдині, хто гарантував собі вихід з групи перед цими матчем це Фурія Роха. Ба більше, іспанці у стартових двох поєдинках перемогли хорватів та італійців і завдяки цьому вони кваліфікувалися до плей-оф з першого місця.

А ось доля інших збірних квартету B вирішувалася у заключному турі. Італія перед цим матчем була другою і мала 3 очки, Албанія – третя з 1 пунктом (різниця забитих і пропущених м'ячів -1), а Хорватія – четверта 1 бал (різниця забитих і пропущених м'ячів -3).

Хорватія – Італія

Loading...


Першу небезпеку в матчі створили саме номінальні господарі. Лука Сучич стріляв із дальньої відстані, але Доннарумма дістав м'яч із-під поперечки.

На 21-й хвилині могли забивати італійці. Ретегі після навісу з флангу пробивав головою у кут і м'яч пройшов у лічених сантиметрах поруч зі стійкою.

На 27-й хвилині супермомент мав Бастоні. Гравець збірної Італії пробивав головою з лінії воротарської зони – розкішний сейв Ліваковича.

По перерві біля воріт Доннарумми творилося справжнє шаленство. На 53-й хвилині головний арбітр призначив пенальті у ворота Італії після перегляду VAR (м'яч влучив у руку Фраттезі). Одинадцятиметровий не зміг реалізувати Модрич – Доннарумма вгадав напрямок польоту м'яча і відбив.

Та вже за хвилину капітан збірної Хорватії виправився. Лівакович навісив до штрафного майданчика і Будімір з декількох метрів завдав удар по воротах – знову сейв Доннарумми. Першим на добиванні опинився Модрич, який у дотик вколотив м'яч у верхній кут – 1:0.

Loading...


Після пропущеного м'яча італійці влаштували навалу на ворота хорватів, але ті надійно грали в захисті і Скуадра Адзурра не змогла нічого зробити.

Та на останніх секундах підопічні Лучано Спалетті зуміли зрівняти рахунок! Дзакканья отримав передачу в штрафному майданчику Хорватії і в дотик фантастично пробив точно у кут – 1:1.

Loading...


Завдяки цьому голу Італія набирає 4 пункти, займає другу сходинку і виходить у плей-оф Чемпіонату Європи. Натомість, хорвати фінішують третіми з 2-ма пунктами і мають дуже мізерні шанси вийти в 1/8 фіналу Євро-2024

Албанія – Іспанія

Loading...


Іспанці, попри те, що вийшли з групи, не мали наміру розслаблено грати з албанцями і вони довели це вже на 13-й хвилині, коли Ферран Торрес вивів їх вперед у рахунку. Ольмо віддав розрізну передачу до штрафного майданчика албанців на гравця Барселони і той точним ударом від стійки відправив м'яч у сітку воріт – 0:1.

Збірна Іспанії домінувала над своїм суперником і протягом тайму албанці спромоглися лише на один удар за перші 45 хвилин, але і той ледь не став результативним. Асллані пробивав із дальньої відстані у кут воріт, однак Рая встиг зреагувати і парирувати.

На 64-й хвилині албанці мали ще одну нагоду. Вони дотепно розіграли штрафний удар і Броя стріляв під поперечку з меж штрафної зони – воротар іспанців врятував.

Останню спробу пробити Раю Албанія зробили вже у доданий час. На 92-й хвилині Броя пробивав із близької відстані, але голкіпер Іспанії знову здійснив сейв. Отже, Фурія Роха перемагає 1:0 і завершує груповий етап з 9-ма балами. Албанія ж долучається до Шотландії і Польщі та вилітає з Євро-2024.

Читайте також: Гроші з-за кордону. Динамо продає гравця

Читайте також