Динамо – ЧЕМПІОН! Кияни знищують Інгулець і забирають золото УПЛ! ВІДЕО

17:49, 25 квітня 2021
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Останній крок до золота чемпіонату України Динамо судилося зробити у поєдинку 23 туру. Вдома команда Мірчі Луческу приймала Інгулець

Приголомшливий старт для гостей

Кияни з хорошим настроєм після Кубка України дуже активно розпочали зустріч із дебютантом УПЛ. Вже на 4 хвилині господарі забили. Де Пена подав з флангу на лінію воротарського майданчика після розіграшу з кутового, а Забарний протиснув суперника і пробив – м’яч поміж ніг Кринському влетів у сітку воріт Інгульця. 1:0!

Минуло 10 хвилин і в обіймах партнерів вітання приймав уже Бєсєдін. Де Пена з Шапаренком розіграли штрафний, 10-ка динамівців зробив навіс на дальню стійку воріт гостей, де форвард у падінні плечем переправив м’яч у ворота команди з Петрового. 2:0!

Фото ФК Динамо Київ

Шедевром міг довести рахунок до розгромного Де Пена, але удар уругвайця злету після подачі з кутового Кринський у класному стрибку потягнув.

До перерви Інгулець так нічого біля воріт Бущана і не створив. Проте інші “герої” зустрічі – арбітри – все ж запам’яталися. Микола Балакін призначив пенальті за фол Кринського на Буяльському. А Катерина Монзуль, яка в цьому матчі працювала відеоасистентом, похибку головного в полі виправила, підказавши, що порушення було перед штрафним майданчиком – штрафний удар.

Феєрія Циганкова на старті тайму другого

По перерві Мірча Луческу випустив Караваєва та Андрієвського, які змінили Кенджору та Шапаренка. І з освіженим складом кияни дуже швидко забили свій третій м’яч у зустрічі. Де Пена подав на Циганкова. Удар головою лідера Динамо Кринський відбив. Добивання Буяльського голкіпер Інгульця перевів у стійку. Але з третьої спроби проштовхнути м’яч у сітку воріт гостей динамівцям все ж вдалося. Відзначився Циганков – 3:0!

Фото ФК Динамо Київ

На 71 хвилині побиття команди Лавриненка Циганков продовжив. Класна атака господарів завершилася передачею Бєсєдіна під удар Циганкову, постріл якого з невеликим рикошетом від Семенка перетворився на гол – 4:0.

Фото ФК Динамо Київ

Гармата Попова і його гол головою

Ударну хвилину мав у цій зустрічі захисник Динамо Денис Попов. Оборонець Динамо спочатку наважився на дальній постріл – Кринський у неймовірному стрибку перевів м’яч на кутовий. Але після подачі з кута поля від Циганкова все той же Попов, перестрибнувши усіх, відправив м’яч у сітку воріт гостей з Петрового – 5:0!

Динамо громить Інгулець, оформлюючи довгоочікуване і таке жадане чемпіонство. Кияни після 5-тирічної паузи найсильніші в Україні!

Читайте також: Бронзовий відблиск чи мрія про срібло? Зоря залишає Олімпік Калитвинцева без очок. ВІДЕО

Читайте також