Джек Вілшер. Перезавантаження

16:32, 04 січня 2018

Автор – Олександр Новак

Арсенал цього сезону не відзначається стабільними результатами. Команда чергує вдалі матчсі із відвертими провалами, але є декілька футболістів, які тримають марку. Серед таких Джек Вілшер.

Це було бважко уявити ще на початку сезону, але зараз на фоні значних кадрових втрат, зокрема і в центральній лінії, Джек виглядає дуже переконливо. Значною мірою на кар’єру гравця вплинули постійні травми. Цього літа додався ще й конфлікт із керівництвом клубу через який Вілшер був переведений до молодіжної команди Арсенала. Там Джек теж “відзначився”. В матчі проти Манчестер Сіті проти півзахисника грубо схолили суперники. Вілшер дуже агресивно відреагував на жорсткий підкат і влаштував штовханину з футболістом містян за що й отримав вилучення.

Чимало було запитань стосовно майбутнього Джека. Адже його контракт із Арсеналом закінчується влітку 2018-го. Сторони досі не дійшли згоди і таким чином Вілшер може в липні залишити команду на правах вільного агента. Зауважимо,що минулий сезон півзахисник провів на правах оренди у Борнмуті.

Вілшер втратив місце в обоймі команди і регулярно грав лише у Лізі Європи, де груповий раунд каноніри відіграли практично резервним складом. В чемпіонаті вперше Джек зіграв наприкінці жовтня. Та і перші 5 разів лише на заміну з’являвся в середині другого тайму. Навіть сам футболіст говорив, що не відчуває себе потрібним в команді.

Я давно не відчуваю себе повноцінним гравцем Арсенала, але я повернувся до тренувань, повернувся в склад та виходжу на матчі.

Цього сезону плані ігрової практики Джеку в пригоді стали Boxing Day та епідемія травм в Арсеналі. Зокрема, вибув із ладу основний футболіст центру поля – Арон Ремзі. Арсен Венгер був вимушений за такої ситуації повертати в обойму Вілшера. Як показав час теренр не помилився. Другу футбольну молодість переживає Джек. В останніх трьох матчах він відзначився голом та віддав результативну передачу. Забитий м’яч у ворота Челсі став першим за останні 43 матчі в АПЛ.

Відродження Вілшера відзначив і Арсен Венгер:

Думаю, зараз Вілшер демонструє той рівень футболу, який від нього всі очікували. Коли він востаннє грав у складі збірної Англії? Здається, на Євро 2016 проти Ісландії. Після цього в складі трьох левів не з’являвся, а це означає, що всі відмовились від Джека. Сьогодні ніхто б не здивувався, якби його знову викликали до збірної.

Сам півзахисник після ряду вдалих матчів перебуває в гарному гуморі  і вже прокоментував останній матч проти Челсі в якому Вілшер зумів відзначитись забитим м’ячем.

Я відчув незначне полегшення після того як забив і рахунок став 1:0. Але команда стала нервовішою і ми дозволили супернику вийти вперед. Однак ми показали,що маємо характер і готові битись до кінця. Це була хороша гра і як футболіст ти завжди хочеш брати участь в подібних матчах. Ми розуміли, що важливо не програти і,звісно ж, намагались перемогти, але допустились декількох прикрих помилок. 

Я щасливий тут. Я говорив це ще до до того як був відданий в оренду. Я просто хочу залишатись гравцем Арсенала.

Безсумнівно, якщо Вілшеру вдасться уникати частих травм, то він цілком зможе претендувати на роль лідера команди. Тим паче з урахуванням того, що команду можуть залишити Озіл та Санчес. Але поки що залишається невизначеним ситуація і щодо контракту Вілшера. В будь-якому разі ця історія поки що має значно більше запитань, аніж відповідей. Отже, далі буде…

Читайте також