Експерт Паріматч Олександр Шовковський певен – Ман Сіті переможе Арсенал у Кубку Ліги

13:51, 22 грудня 2020
ПРОГНОЗИ

Прогноз на матч Арсенал – Манчестер Сіті: гості переможуть. Коефіцієнт 1.6

Варто розглянути такі варіанти для ставки:

Ман Сіті проходить далі – 1.3

Обидві команди заб’ють – 1.5

Ман Сіті виграє – 1.6

Команди заб’ють в другому таймі більше 1.5 м’яча – 1.6

Команди заб’ють більше 3 м’ячів – 1.7

Ман Сіті заб’є більше 2 м’ячів – 1.8

Вихід до півфіналу Кубка Ліги зможе підняти настрій обом командам, адже справи в чемпіонаті у них погані. Насамперед, у канонірів. Тому перемога команді Мікеля Артети навіть більш потрібна, можливо вона дасть поштовх позитивним змінам.

Форма Арсенала

Каноніри є найтитулованішим клубом в історії Кубка Англії (14 трофеїв). А ось в Кубку Ліги у лондонців справи йдуть набагато скромніше – лише 2 трофея (останній виграли в 1993 році). При цьому Арсенал більше за всіх в Англії програвав у фіналі Кубка Ліги – 6 разів (останній – в 2018 році від Ман Сіті 0:3).

Цього сезону Кубка Ліги Арсенал пройшов таких серйозних суперників, як Лестер (2:0) і Ліверпуль (0:0, по пен. 5:4). З урахуванням минулого сезону команда не програє в Кубку Ліги в основний час протягом 4 матчів (2 перемоги і 2 нічиї).

Ну, і нагадаємо, що в АПЛ справи у Арсенала дуже погані. У команди Артети 14 очок після 14 матчів (4 перемоги, 2 нічиї, 8 поразок) і лише 15-е місце в турнірній таблиці. До зони вильоту 4 очки. В останньому турі каноніри програли на виїзді Евертону (1:2).

Новини Арсенала

Артета розповів про стан форварда П’єра-Емеріка Обамеянга, який не зіграв з Евертоном (1:2) в АПЛ через пошкодження. “Ми хочемо, щоб він повернувся в стрій якнайскоріше. У нього невелике розтягнення литкового м’яза, він вибув на кілька днів. Не знаю, скільки він пропустить – тиждень або два. Це залежатиме від лікування травми”, – сказав Артета.

Форма Ман Сіті

Містяни є чинним володарем Кубка Ліги, причому цей трофей команда вигравала три останні роки поспіль. Всього у Ман Сіті 7 таких кубків, а у фінал команда виходила 8 разів (єдиної поразки Містяни зазнали в 1974 році). Більше трофеїв Кубка Ліги лише у Ліверпуля – 8.

Нинішнього розіграшу турніру у Ман Сіті суперники були простіше, ніж у Арсенала. На шляху до чвертьфіналу команда Хосепа Гвардіоли обіграла Борнмут (2:1) і Бернлі (3:0). У 20 останніх матчах Кубка Ліги Ман Сіті програв в основний час лише один раз (15 перемог і 4 нічиї). На виїзді в Кубку Ліги команда не програє в основний час протягом 10 ігор (8 перемог і 2 нічиї).

Перед матчем з Арсеналом команда Гвардіоли перемогла на виїзді в АПЛ Саутгемптон (1:0). Ман Сіті набрав 23 очки (6 перемог, 5 нічиїх, 2 поразки) і піднявся в чемпіонаті на 6 місце.

Новини Ман Сіті

Форвард Серхіо Агуеро лікує травму коліна і не знає точної дати повернення на поле. “Складна ситуація. Іноді з коліном все добре, а іноді – ні. Я роблю все, щоб фізіотерапевт і медперсонал допомогли мені вилікуватись. Мені ще потрібен час, але я повернувся до тренувань і сподіваюся на краще. Зараз мені потрібен час, але сезон довгий”, – сказав Агуеро.

Арсенал – Ман Сіті. Статистика зустрічей

Містяни мають велику перевагу в останніх 10 матчах: 8 перемог, 2 поразки. В Кубку Ліги команди востаннє зіграли у фіналі 2018 року. Ман Сіті той фінал впевнено виграв 3:0 (Агуеро, Компані, Давід Сільва).

Артета донедавна працював асистентом головного тренера під керівництвом Гвардіоли в Ман Сіті. Після того, як Артета очолив Арсенал, проти свого колишнього шефа молодий фахівець провів 3 поєдинки. Тренер канонірів двічі програв в АПЛ минулого і цього сезону (0:3 і 0:1, обидва рази на виїзді), і виграв у півфіналі Кубка Англії-2020 на своєму полі (2:0).

Арсенал – Ман Сіті. Коефіцієнти

Parimatch ставить на перемогу Ман Сіті – 1.6. Перемога Арсенала – 4.7. Подвійний шанс Арсенала (1Х) – 2.2. Нічия – 4.4. Прохід Ман Сіті – 1.3. Прохід Арсенала – 3.2. Перемога Арсенала в першому таймі – 4.4. Перемога Ман Сіті в першому таймі – 2.2. Нічия в першому таймі – 2.5. Арсенал виграє другий тайм – 4.5. Ман Сіті виграє другий тайм – 1.8. Арсенал виграє обидва тайми – 13. Ман Сіті виграє обидва тайми – 4. Арсенал переможе і не пропустить – 8.5. Ман Сіті переможе і не пропустить – 3.3. Арсенал виграє в один м’яч – 6.2. Ман Сіті виграє в один м’яч – 3.8.

Аналітики чекають високу результативність. ТБ 3.5 – 2.2, ТБ 3 – 1.7. ТБ 1.5 в першому таймі – 2.2. ТМ 1.5 в першому таймі – 1.6. ТБ 1.5 в другому таймі – 1.6. Обидві команди заб’ють – 1.5. Одна з команд не заб’є – 2.4. Низові ставки: ТМ 3.5 – 1.6, ТМ 3 – 2.1. Обидва тайми ТБ 0.5 – 1.4.

Індивідуальні показники забитих м’ячів: ІТБ 2 Ман Сіті – 1.8. ІТМ 2 Ман Сіті – 1.8. ІТБ 1 Арсенала – 1.7. ІТМ 1 Арсенала – 1.9. Арсенал заб’є в обох таймах – 4.1. Ман Сіті заб’є в обох таймах – 2.1. Арсенал не заб’є – 2.9. Ман Сіті не заб’є – 6.3.

Арсенал – Ман Сіті. Сильні та слабкі сторони

Артета заперечує базові помилки з селекцією і тактикою та вважає, що команда старається, бореться, але їй не щастить. Натомість, експерти цілком серйозно говорять про виліт з АПЛ. Мовляв, раніше були жарти, але тепер Арсенал дійсно йде на виліт. Наприклад, Алан Ширер каже, якщо каноніри не почнуть бігати і творити на полі, то вони не уникнуть вильоту з АПЛ.

У Арсенала в цьому матчі більше шансів ніж здається. Справа в тому, що команда Артети вміє грати проти фаворитів, які контролюють м’яч і центр поля, але вразливі на флангах. Ідеально, якщо при цьому Каноніри заб’ють першими і піде гра у воротаря Лено. Німець вважає, що перемога над Ман Сіті може все змінити. Багато залежатиме від успішної гри на флангах Мейтленд-Найлса, Пепе, Сака і Вілліана.

Гвардіола вже одного разу потрапив у пастку Артети в кубковому матчі. Аби цього не повторилось, Ман Сіті потрібно просто швидко забити і далі спостерігати за агонією канонірів в атаці. Однак у містян своїх проблем в нападі вистачає. Габріел Жезус і Стерлінг грають невиразно, на що Гвардіола заявив, що в його команді повинні забивати усі. На відміну від Арсенала, у Сіті є козир – Де Брюйне. Бельгієць за підтримки Мареза, Фодена і Феррана Торреса точно награє на один-два голи.

Арсенал – Ман Сіті. Статистика

  • Арсенал не програє в Кубку Ліги в основний час 4 матчі поспіль
  • Ман Сіті програв лише в 1 з 20 останніх матчів Кубка Ліги в основний час
  • Ман Сіті не програє в основний час на виїзді в Кубку Ліги вже 10 матчів поспіль
  • В 4 попередніх виїзних матчах в Кубку Ліги Ман Сіті забивав більше 1 м’яча
  • У 6 з 7 останніх особистих зустрічей в англійських кубках і Суперкубку Англії команди забивали щонайменше 2 м’ячі
  • В 10 з 12 останніх домашніх матчах Арсенала в Кубку Ліги команди забивали менше 3.5 м’ячів

Арсенал – Ман Сіті. Прогноз

Команда Гвардіоли вміє вигравати кубкові матчі. Обіграти нинішній Арсенал ніби і проста задача, але навіть кризові Каноніри спроможні створити Ман Сіті проблеми.

Читайте також