Фантастичний гол з центра поля! Шедевральний Шик приносить перемогу Чехії над Шотландією. ВІДЕО

16:53, 14 червня 2021
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Після Англії та Хорватії свій перший матч у групі D провели Шотландія і Чехія

Шотландія, яка востаннє грала на Євро у 1996 році, повернулася на великий європейський турнір. Команда з Британських островів у Глазго зустрічалася зі збірною Чехії.

Стартовий склад шотландців:

Стартовий склад чехів:

Перший небезпечний момент на 15-й хвилині зустрічі створили чехи. Янкто перехопив м’яч поблизу воріт шотландців і націлено віддав до штрафної зони на Шика. Нападник Чехії в дотик пробив у ближній кут – голкіпер Шотландії Маршалл відбив на кутовий.

Шотландці відповіли своєю нагодою буквально за декілька хвилин. Робертсон пройшов по лівому флангу і сильно прострілив до штрафного майданчика. Дайкс випередив захисника на ближній стійці, але з декількох метрів пробив повз ворота.

На 31-й хвилині гравці Чехії необачно зіграли з Дайксом, який в оточенні трьох відпасував на лівий фланг на вільного Робертсона. Гравець Ліверпуля з меж штрафної зони сильно пробив під поперечку, але Вацлік у стрибку перевів м’яч на кутовий.

Наприкінці першого тайму номінальні гості вийшли вперед. Після не надто вдалої подачі з кутового Даріда підхопив м’яч на правому фланзі і віддав далі на Цоуфала. Правий захисник в дотик подав до штрафного майданчика, де Шик виграв повітря у двох захисників і з лінії воротарської зони пробив точнісінько у нижній кут воріт – 0:1.

На старті другого збірна Шотландії була близька, щоби відігратися

Робертсон виконав подачу з лівого флангу до воротарської зони. Вацлік зняв м’яч з голови Дайкса, але відбив прямо на іншого гравця суперників. Джек Гендрі з лінії штрафного майданчика перекидав голкіпера чехів – м’яч влучив у поперечку і вилетів за межі поля.

А вже у наступному моменті Калас ледь не забив у власні ворота. Центральний захисник Чехії хотів скинути на Вацліка, але зробив це засильно і м’яч ледь не перелетів голкіпера. Та все ж воротар Севільї дотягнувся і врятував свою команду.

На моменти шотландців чехи відповіли диво-голом Шика

Нападник Баєра після рикошету підхопив м’яч біля центра поля і побачив, що голкіпер Шотландії вийшов далеко з воріт. Не довго думаючи, чеський форвард пробив у дотик. М’яч за фантастичною траєкторією пролетів через пів поля і опустився у сітку воріт – 0:2.

Шотландці не думали здаватися і побігли відігруватися. У середині другого тайму підопічні Стіва Кларка ледь не відквитали один гол. Після подачі з флангу Дайкс із декількох метрів розстрілював Вацліка, але голкіпер Чехії був на висоті.

На 80-й хвилині Шик міг оформлювати хет-трик. Після передачі з лівого флангу нападник Чехії, який залишився ніким не прикритий у штрафному майданчику, завдавав удару в дотик метрів із дванадцяти – м’яч полетів просто у руки голкіпера.

Попри всі зусилля, шотландці не змогли порадувати своїх фанів бодай одним забитим м’ячем. Після цієї зустрічі у групі D складається така ситуація: Чехія і Англія мають по три пункти, але у чехів більше забитих м’ячів. У Шотландії і Хорватії, поки що очок немає.

Читайте також: Віддадуть чемпіона світу за копійки! Барселона вказала на двері зірковому гравцю

Читайте також