Фегервар Петряка вдало стартує у кваліфікації ЛЄ. Команда українця перемагає у серії післяматчевих пенальті. ВІДЕО

21:12, 27 серпня 2020
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

 У першому кваліфікаційному раунді Ліги Європи Фегервар Івана Петряка приймав ірландський Богеміан.

Господарі поля активно розпочали матч і створили декілька небезпечних моментів біля воріт Макгіннеса.

Однак, першими у поєдинку в середині тайму забили саме гості! Твардек на лівому фланзі накрутив захисників Фегервара і прострілив у район одинадцятиметрової позначки, де був ніким не прикритий Ворд. Алеф помилився і не дограв з гравцем, який в дотик пробив у кут воріт угорців – 0:1.

Петряк намагався виправити помилку свого одноклубника, проте українець банально не встиг добігти, щоби заблокувати удар.

Господарі поля кинулися відіграватися і на 37-й хвилині зустріч їм це вдалося. Петряк на лівому фланзі прийняв м’яч і віддав на Урі, який в дотик продовжив на Фіолу. Лівого захисника Фегервара завалив у штрафному майданчику Корнвол, і арбітр матчу вказав на пенальті. Виконувати 11-вий удар підійшов Ніколич, який потужним пострілом у дев’ятку зрівняв рахунок – 1:1.

На другу половину зустрічі Фегервар вийшов ще зарядженішим і почав активно тиснути на ворота суперника. Небезпечний момент виник у Петряка. Алеф подав до штрафного майданчика, українець виграв позицію у захисника і пробив головою. М’яч пройшов у декількох сантиметрах біля стійки.

Ще одну гарну нагоду Петряк мав в середині тайму. Після прострілу з флангу, м’яч влучив у захисника і відлетів просто на українця. Ексгравець Зорі дещо поспішив у цьому моменті і пробив набагато вище воріт.

Вже під кінець зустрічі українець міг записати до свого активу асист. Після його подачі з кутового дуже гострого пробивав Евандро, але м’яч пролетів над поперечкою.

Забити в основний час команди так і не змогли

У першому екстратаймі Фегервар продовжив навалу на ворота суперника. Знову чудовий момент виник у Петряка. Півзахисник пробивав із лінії воротарської зони, але м’яч влучив у хрестовину воріт гостей.

На 109-й хвилині матчу головний тренер Фегервара замінив Івана.

Переможця поєдинку команди визначили у серії післяматчевих пенальті. Влучнішими виявилися угорці – чотири точні удари проти двох.

Тож Фегервар з українцем проходить до наступного раунду кваліфікації Ліги Європи!

Читайте також: Плани збірної України на Лігу Націй. На що чекає Шевченко? та Клоппу це не сподобається. Зірка Ліверпуля може переїхати до Барселони

Читайте також