Гра Динамо: 45 хвилин сорому і 45 хвилин футболу

21:51, 13 грудня 2018

Київське Динамо завершувало груповий етап Ліги Європи домашнім поєдинком із непоступливим Яблонцем.

Понад 30 тисяч уболівальників на матчі Шахтаря і лише 11 тисяч на останньому поєдинку Динамо у 2018 році… НСК Олімпійський жахав своєю порожнечею.

Олександр Хацкевич вдався лише до однієї заміни у порівнянні з переможним матчем у Львові з Карпатами. Єдина зміна – воротар. Тренер Динамо у матчі, який не мав турнірного значення, довірив місце у воротах Георгію Бущану.

На жаль для голкіпера динамівців та й усіх українських вболівальників, Бущану вже на 10 хвилині довелося витягуватися м’яч із сітки власних воріт. Кадар програв боротьбу Долежалу і нападник Яблонця з лінії воротарського майданчика відправив м’яч у ворота – 0:1.

Майже одразу кияни могли пропустити вдруге, але врятував… рефері. Кенджора віддав слабку передачу на Бущана, а воротаря господарів випередив Долежал! Нападник чеської команди прокинув м’яч повз Георгія і впав. Як показав повтор, голкіпер української команди, намагаючись вибити мч, влучив у ногу чеху – рефері оцінив падіння гравця Яблонця на жовту картку за симуляцію, хоча мав показувати попередження Бущану і призначати пенальті у ворота Динамо.

Вболівальники на Олімпійському не розуміли, звідки у киян стільки браку у грі. Перший небезпечний момент господарі створили аж на 33 хвилині. Циганков із кутового подав на Кадара, той скинув на дальню стійку, де самотній Кенджора не зумів переправити м’яч у сітку воріт гостей.

Здавалося, що цей момент має допомогти Динам переломити хід гри, але майже одразу Йовович передав вітання захисту киян. Півзахисник Яблонця змістився з флангу в центр (паралельно обігравши Кенджору) і пробив – Георгій Бущан у класному стрибку перевів м’яч на кутовий. Показовий момент у жахливій оборонній грі столичного клубу – Сидорчук відвертався від удару Йововича…

Яблонець дивом не пішов на перерву з двома голами в активі. Бурда обрізався в центрі поля, Йовович вийшов віч-на-віч із Бущаном. Замість удару півзахисник віддав пас на Долежала (який виграв забігання в Сидорчука) і чеський нападник пробив – м’яч влучив у бік Бущану і вилетів на кутовий.

По перерві Динамо додало у швидкості і це майже одразу принесло дивіденди у вигляді небезпечних моментів біля воріт Яблонця. Перший дзвінок – удар/навіс Кенджори, який потягнув Груби. Майже одразу свій супершанс змарнував Бєсєдін. Цитаїшвілі (який за хвилину до того змінив Шапаренка) обіграв захисника і прострілив на лінію воротарського майданчика, де найспритнішим був Артем Бєсєдін – м’яч після удару нападника влучив у стійку воріт чехів.

Неприємності киян не обмежилися лише грою. Важкої травми зазнав півзахисник Динамо Дуелунд, котрий провів на полі не більше 7-8-ми хвилин, вийшовши на заміну. Данець невдало приземлився на опорну ногу після удару і, схоже, серйозно втрамував гомілкостоп.

Динамо якісно додало у грі в другому таймі, але Динамо постійно бракувало дещиці удачі, щоб відзначитися у воротах Яблонця. На 77 хвилині свою нагоду змарнував Вербич, який в один дотик промахнувся з лінії воротарського майданчика гостей.

Динамо спробувало здійснити навалу, але окрім дального удару Шепелєва (Груби постріл динамівця потягнув) згадати й нічого. Мінімальна перемога гостей, які добряче попсували нерви киянам у цій Лізі Європи, але все одно не завадили команді Хацкевича виграти групу.

Читайте також