Гвардіола і плей-оф ЛЧ. Сором для тренера Зінченка

11:50, 10 квітня 2019

Манчестер Сіті Хосепа Гвардіоли поступився в першому матчі 1/4 фіналу Ліги Чемпіонів. Містяни практично нічого не зуміли протиставити надійній оборонній стіні Тоттенгема. І спершу такий результат може здатися сенсаційним. Але статистика – річ вперта і цього разу вона не на боці Гвардіоли.

Тоттенгем перервав неймовірну безпрограшну серію Манчестер Сіті, яка тривала від 29 січня і налічувала 14 переможних матчів. Також Шпори зупинили вражаючу результативну серію команди Гвардіоли. Востаннє Містяни не змогли забити ще торік 8 грудня. Сталося це у гостьовому матчі з Челсі. Але найбільш шокуючою є особиста статистика Гвардіоли. Остання гостьова перемога Пепа у чвертьфіналі була аж 8 років тому. Тоді Гвардіола ще тренував Барселону і каталонці на виїзді перемогли Шахтар 1:0.

Якщо ж рахувати загалом, то із 26 гостьових матчів плей-оф Ліги Чемпіонів Гвардіола виграв всього 6. Найгірше команди Пепа проводять матчі на полі суперника у півфіналі. Тут статистика просто нокаутуюча: 7 матчів, 1 перемога, 1 нічия і 5 поразок. Але для того, щоб покращувати півфінальну статистику, Гвардіолі спочатку потрібно ще вивести Манчестер Сіті до наступного раунду Ліги Чемпіонів.

Читайте також