Гол на 8-й секунді та дублі Довбика і Гуцуляка! Дніпро-1 знищує Ворсклу. ВІДЕО

21:21, 27 листопада 2021
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

В одному із центральних матчів 16-го туру Дніпро-1 на Арені Дніпро грав із Ворсклою.

Обидва клуби перед цим поєдинком перебували у безпосередній близькості в турнірній таблиці і мали по 31 очку. Але краща різниця забитих і пропущених була в Ворскли, яка посідала третю сходинку. Дніпро-1 відповідно був четвертим.


Шокуючий старт матчу

Не встигли команди розпочати поєдинок, як підопічні Ігоря Йовичевича шокували свого суперника. Уже на 8-й секунді (!) зустрічі Дніпро-1 повів у рахунку! Довбик розвів м’яч від центра поля передачею назад на Нельсона. Оборонець дніпрян зробив закидання вперед за спини захисників на Гуцуляка, який увірвався до штрафного майданчика між двох гравців Ворскли і пробив повз Різника – 1:0.

Гостей цей гол дезорієнтував і на 8-й хвилині дніпряни могли добивати суперника. Піхальонок перехопив м’яч поблизу штрафної зони суперника і вивів фактично віч-на-віч з голкіпером Довбика. Та нападник Дніпра-1 таку чудову нагоду не реалізував. Велика заслуга в цьому Різника. Він вчасно вийшов із воріт і скоротив кут обстрілу.

Господарі поля не скидали обертів і продовжили тиснути на полтавців. На 13-й хвилині Довбик виграв повітря в центрі поля і скинув далі на Джурасека. Хорватський півзахисник протягнув м’яч і завдав удару з-за меж штрафного майданчика. М’яч пролетів у лічених сантиметрах біля стійки.

Ще одну супернагоду змарнував Довбик у середині тайму. Кравченко зробив закидання до штрафного майданчика на свого нападника, захисник Ворскли Яворський підсковзнувся і Довбик опинився сам на сам із Різником. Форвард обіграв голкіпера, але відпустив м’яч задалеко. А коли його наздогнав, то вже і Різник, і оборонці встигли повернутися. Найкращий бомбардир Дніпра-1 не вигадав нічого краще і з гострого кута пробив вище воріт.

Наприкінці першого тайму підопічні Йовічевича створили ще одну чудову нагоду. Довбик скинув на Піхальонка, той віддав далі до штрафної зони на Назаренка. Вінгер Дніпра-1 розвернув захисника і з лівої потужно пробив – м’яч пройшов поруч зі стійкою.

Ворскла у першому таймі лише двічі пробила в бік воріт Дніпра-1, але жодного разу у площину.

Старт другого тайму, як і першого, перетворився на катастрофу для гостей

Якубу сфолив у своєму штрафному майданчику на Гуцуляку. І головний арбітр Євген Арановський одразу призначив пенальті. До позначки підійшов Довбик, але переграти Різника не вдалося. Голкіпер вгадав напрямок польоту м’яча і парирував удар.

Та уже за декілька хвилин Довбик виправився. Дубінчак виконав подачу до воротарського майданчика, Довбик виграв повітря у захисника і пробив головою точно у кут воріт – м’яч від стійки залетів у сітку – 2:0. Сталося це на 52-й хвилині.

На 54-й хвилині Довбик оформив дубль. Не обійшлося без подарунка від Різника. Голкіпер Ворскли почав у власному штрафному майданчику обігрувати двох футболістів Дніпра-1, але дуже невдало. Довбик перехопив м’яч і покотив у порожні ворота – 3:0.

На 58-й хвилині рахунок став 4:0. Кравченко стріляв з лінії штрафної зони, але Піхальонок підставив ногу під час польоту м’яча і переправив його у кут воріт.

Побиття команди Максимова продовжилося на 62-й хвилині. Дніпряни перехопили м’яч на половині поля суперника і за декілька передач вивели Гуцуляка віч-на-віч з голкіпером. Півзахисник Дніпра-1 свою нагоду не змарнував – 5:0.

Уже наприкінці зустрічі, на 84-й хвилині, Ворскла відквитала один гол. Гравці Дніпра-1 вирішили віддячити полтавцям за 3-й м’яч, який привіз Різник, і зробили подарунок у відповідь. Когут віддав неточну передачу назад на Ігнатенка і Кравчук перехопив м’яч. Нападник Ворскли вийшов віч-на-віч з Кожокару і впевнено відправив м’яч у сітку воріт – 5:1.

Тож, Дніпро-1 дуже впевнено розбиває Ворсклу і виходить на третє місце в чемпіонаті України. Тепер команда Йовічевича має 34 пункти.

Читайте також: Не влучив із 2 метрів, коли воротар вже лежав! Епічний промах року від зірки Арсенала. ВІДЕО

Читайте також