Хорват – патріот України. Легіонер з УПЛ пригадав, як показав щиток з українським прапором в анексованому Криму

16:40, 17 березня 2021
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Щоби любити Україну, не обов’язково бути українцем

34-річний хорватський півзахисник Інгульця Младен Бартулович, який свого часу виступав за Дніпро, Кривбас, київський Арсенал, Карпати, Ворсклу та Волинь, в інтерв’ю Футбол24 розповів про своє ставлення до України:

У Карпатах ви прославилися одним вчинком. Сімферополь, трагічна весна 2014-го, ви демонструєте щиток з українським прапором. Якою була реакція трибун?

– Не пригадую. Можливо, ця гра навіть була без уболівальників. Пам’ятаю, що я цей щиток показав у телевізійну камеру. Знаю, що преса відреагувала дуже позитивно. (20-го квітня 2014-го року Карпати грали з Таврією у Сімферополі, після забитого м’яча Зеньова, Бартулович, який асистував своєму партнеру по команді, дістав щиток з українським прапором і показав його глядачам на трибуні і на відеокамеру – прим. ред)

Чому хорват виявився більшим патріотом України, ніж багато хто з українських футболістів, які продовжують їхати у російські клуби?

– Я люблю Україну. Це мій другий дім. Тут дружина, донька. Але інших футболістів не хотів би обговорювати. Тих, що їдуть в Росію, не так вже й багато. Вони вважають, що так потрібно. Напевно, хочуть професіонально рости. Це – їхнє життя, вони керують своєю долею самі.

– Але я чомусь переконаний, що ви б не поїхали виступати у чемпіонат Сербії…

– Так. У нас це було нереально, і такою ситуація залишається досі. Можливо, є лише кілька випадків, коли серби грають у Хорватії чи навпаки.

– В Україні ви вже 15 років. Над українським громадянством не замислювались?

– У вас же не дозволяється подвійне громадянство. Маю постійний вид на проживання. Цього, в принципі, вистачає. Можливо, у майбутньому, якщо дозволять подвійне громадянство, то чому би й ні? У збірну України я вже ніяк не потраплю (Сміється).

– За що ви любите Україну?

– Повторюся: тут мій дім, тут моя сім’я. Україна багато чого мені дала в житті. Я радий, що свого часу потрапив саме сюди.

Нинішнього сезону Бартулович провів 15 матчів за Інгулець, в яких забив 6 м’ячів.

Читайте також: Бізнес по-українськи. Зоря викупить форварда, щоби продати його вп’ятеро дорожче Шахтарю та Все для Мессі! Барселона позбудеться чемпіона світу заради зіркового аргентинця

Читайте також