Хорватський ляпас. Шахтар рятується у матчі з Динамо Загреб

20:50, 22 жовтня 2019

Ліга Чемпіонів знову завітала у Харків.

Донецький Шахтар після класного результату міланського матчу з Аталантою видавався явним фаворитом у двобої з Динамо Загреб. Каштру в одинадцядці найсильніших знайшов місце Коноплянці:

Дебютний гол Коноплянки за Шахтар в ЛЧ

Саме вінгер збірної України став героєм старту зустрічі. На 16 хвилині Марлос з флангу віддав тонку передачу у штрафний майданчик загребців. Коноплянка увірвався у вільну зону, випередивши центрального захисника суперника Дилавера. І ударом у дальній кут воріт Ливаковича відкрив рахунок у зустрічі – 1:0.

Несподівано потужні динамівці

У ранзі лідерів Гірники пробули менше 10 хвилин. Оршич прорвався лівим флангом, подивився, на кого віддати, і віддав Ольмо, якого проґавив Ісмаїлі. Іспанець в один дотик переправив м’яч у сітку воріт Пятова – 1:1.

Гості не здавалися наляканими на полі ОСК Металіст. Швидкі фланги рвалися в атаку за першої ж нагоди. А при обороні рідко можна було побачити, щоб хтось із атакувальної групи донецької команди залишаться віч-на-віч з опонентом. Динамо майже у кожному позиційному моменті створювало більшість.

Другий тайм розпочався з неймовірної атаки хорватських динамівців. Оршич протягнув м’яч майже через все поле, обігравши на  своєму шляху одразу 3 опонентів, і пробив – стійка врятувала Шахтар. На добиванні першим був Ольмо, який метрів із 18 цілив у дальній верхній кут воріт Гірників – суперсейв від Андрія Пятова.

Динамо продовжило тиснути на ворота Шахтаря, і оборона господарів не витримала. Точніше, не витримав досвідчений Андрій Пятов. Голкіпер при подачі гостей із кутового чомусь вирішив завалити Гаврановича – безапеляційний пенальті у ворота української команди (другий в трьох матчах Ліги Чемпіонів, при 0 в 11 турах УПЛ). Оришич пенальті впевнено реалізував, розвівши Пятова і м’яч по різних кутах – 1:2.

Пропущений м’яч змусив Каштру і його підопічних загострювати. Одразу ж дві заміни від тренера Гірників, що випустив Додо замість Болбата і Соломона замість Коноплянки. За мить до ходу тренера міг зрівняти рахунок Мораєс. Нападник цілив у дальній кут воріт загребців з кута воротарського майданчика, але не влучив.

Рятівна заміна від Каштру

Тренерський хід Каштру спрацював майже одразу. Алан Патрік класним пасом вивів Додо віч-на-віч з Ливаковичем, бразильський захисник голкіпера гостей обіграв і перекинув його, поціливши у порожні ворота Динамо – 2:2

Шахтар кинувся за перемогою і ледь не пропустив з контратаки – Ольмо пробив у зовнішній бік стійки воріт Пятова.

Нічия у матчі, де Шахтар був беззаперечним фаворитом, лякає українських вболівальників перед зустріччю у Хорватії. Динамо створило дуже багато біля воріт Гірників, які, схоже, не очікували такої потужної гри від суперника.

Читайте також