Ігор Суркіс: Штаб Хацкевича сьогодні відпочиває, ловить рибу, а працюють інші люди

13:09, 19 серпня 2019

Президент Динамо Ігор Суркіс ексклюзивно для програми #ПроФутбол розповів про роботу Хацкевича та новий тренерський штаб Динамо.

Як попрощався з Хацкевичем? У нас з Хацкевичем відбулася телефонна розмова. Я запропонував зустрітися, коли емоції вляжуться. Я всю ніч не спав. Єдине, що я сказав йому: Олександре Миколайовичу, відпочивайте. Відпочиньте, подумайте, які були допущені помилки, які були позитивні моменти. Ви молода людина, вам ще працювати тренером якщо не в цій, то в іншій команді.

Гра забувається, а результат залишається. У нас в останніх поєдинках не було ні гри, ні результату.  Мене хвилюватиме питання, чому ми провалили початок сезону, на який були покладені великі надії.

Кандидати на посаду головного тренера Динамо? Говорити про те, кого б я хотів, і які думки мене відвідували, сьогодні немає ніякого сенсу. Рішення прийнято. Вболівальники можуть мене критикувати, лаяти, але їм доведеться з цим рішенням змиритися. Вони мене лають, матюкають, критикують. Нехай критикують. Я все переживу.

Вернидуб? Я з величезною повагою ставлюся до Вернидуба. І він виконав величезну роботу в тій команді, в якій він працював. І в тих командах робота значно складніша, ніж у Динамо Київ. Але моє рішення було прийнято з однієї простої причини – Михайличенко був в курсі всього, що відбувалося в Динамо. Він займався трансферною політикою. В місяць виїжджав у 4-5 відряджень. Дивився ігри інших команд. Він спілкувався з Хацкевичем, він знає команду зсередини. Ми переговорили з Михайличенком. Він мене запевнив, що ми одна команда.

Динамівські сердця? Це поняття я взагалі не розумію. Що таке динамівське серце? Ну грала людина в Динамо, так яке в неї повинно бути серце? Португальське? Фонсека працював у Шахтарі — три чемпіонства. Його ось так от понадили грошиками, і він поїхав. Яке динамівське серце? Про що ми говоримо? Або тренер, який прийшов у Шахтар сьогодні. Цей тренер досяг чогось? Теж нічого. Михайличенко весь час знаходився у футболі, в процесі. Я ж у жодному разі не кажу, що Шахтар – слабка команда зі слабким штабом. Ця команда добре укомплектована. З хорошими, перш за все, фінансовими можливостями. Хорошою філософією. І у Динамо таких фінансових можливостей немає, як у Шахтаря. Про це всі знають, я не приховую це. З грошима команду можна не зробити, а без грошей її точно не зробиш.

Підтримка вболівальників? Команду підтримували. Хоча раніше після таких поразок освистували. А команду підтримували, тому що вболівальники бачили — футболісти віддали усіх себе на полі. А якщо була обрана неправильна тактика, стратегія на два матчі, то це питання вже не до мене, а до тренерського штабу. Тому тренерський штаб сьогодні відпочиває, ловить рибу, а працюють інші люди.
Команда із наступної гри має починати розуміти: те, що сталося, є неприпустимим. І повернути довіру вболівальників. Часу на розкачку немає. І це розуміє Михайличенко. З першого матчу з Олімпіком: якісний футбол, самовіддача і результат.

Михайличенко? Це та людина, яка постійно самовдосконалюється. У нього в кабінеті чотири монітори було, на яких показували футбол одночасно. Він переглядав футболістів. Це може бути більше, ніж стояти на поле під свистком.

Нагадаємо, Олексій Михайличенко уклав контракт з Динамо терміном на 2 роки з можливістю продовження ще на 1 рік.

Читайте також: ЕКСКЛЮЗИВНО! Мірча Луческу розніс український футбол.

Читайте також