Ігор Суркіс відреагував на повернення Ярославського і Металіста. Президент Динамо розповів про гру своєї команди і завдання Луческу

18:52, 15 березня 2021
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Журналіст Ігор Циганик у ефірі програми Циганик LIVE поспілкувався з президентом київського Динамо Ігорем Суркісом. Власник лідера УПЛ розповів багато цікавого. Пряма мова:

Гра Динамо

Від матчу Зоря – Динамо у мене позитивні враження. Дуже важлива гра з точки зору турнірної таблиці. Показали дуже якісний футбол (обидві команди). У другому таймі зіграли достойно на фоні складної зустрічі з Вільярреалом, в якій віддали багато сил і результат був невтішним. Але мудрий тренер правильно підготував гравців, щоби ті віддали всі сили і здобули результат, а боротьба за золоті медалі продовжилася.

Можу вам сказати з повною відповідальністю: у Динамо не розділяють матчі на турніри. Найважливіший матч, той який у нас буде зараз. Ми хотіли достойно виступити на цій стадії Ліги Європи, яка ще не закінчилася! Я вірю, що хлопці боротимуться до кінця. Буде дуже складно і в нас мало шансів, але дива стаються, якщо є бажання досягти результату. Не знаю, як воно буде в Іспанії, але ще 8 місяців тому ніхто не вірив, що команда буде там, де вона є зараз.

Я сподіваюся, що кожна гра, в якій грають молоді футболісти (Забарний, Сирота, Попов, Шапаренко і той же Циганкова), дасть їм досвід. Досвід, який зробить їх сильнішими. У них є перспектива вирости у великих футболістів, і найголовніше – створення хорошої боєздатної команди!

Луческу бачить, що команда прогресує

Гравці сприймають його вимоги і вірять йому. Ось навіть у матчі із Зорею футболісти були не у найкращій ситуації через переліт, мало часу на відновлення, психологічний стан. У нас команда, якщо виграє, то її носять на руках, а якщо програє, то її в бруді топлять. Я вважаю, що справжні вболівальники мають підтримувати свою команду завжди, адже поразки, як і перемоги проходять. У кожної людини бувають чорні і білі смуги в житті. Не можна ділити матчі на “з сильнішим” суперником чи “слабшим”. Всі матчі однакові, бо за них дають 3 очка.

Повернення у футбол Ярославського

Завжди казав Ярославському, що дуже шкода, що така людина пішла з футболу, бо він дійсну любив свою команду і любив футбол. Ми сварилися, але ми завжди “билися” за свої команди. Ви згадайте, коли, що не тур, то суперматч Металіст – Дніпро, Шахтар – Динамо, Металіст – Шахтар, Дніпро – Динамо. Звичайно, багато клубів зникли, хтось не зміг тягнути свою команду, але Ярославський пояснив, чому він пішов з футболу. Тепер він хоче повернути Металіст і харківська влада має йому допомагати. Я готовий допомагати на перших етапах, якщо це необхідно. У нас є багато футболістів, бо в нас чудово функціонує академія. Знаючи амбіції Олександра Ярославського, за декілька років Металіст боротиметься за найвищі місця в УПЛ.

Чи боюся я конкуренції? Ніколи не боявся. Якщо Ярославський каже: “Стережіться”, так я можу сказати: “Заходь, Металіст, у Прем’єр-Лігу і стережися”.

Завдання Динамо

Коли Луческу прийшов у Динамо, то до нього була вимога поставити гру команди, щоби вона була конкурентноздатною у боротьбі за золоті нагороди. Але не було ніякого ультиматуму, мовляв, Динамо має виграти УПЛ і потрапити в Лігу чемпіонів. Він сам такий професійний тренер, який ставить найвищі завдання і прагне здобувати необхідні результати. Для Динамо завдання: потрапляти у Лігу чемпіонів, вигравати УПЛ і Кубок України (в якому ми у півфіналі, а Шахтаря там вже немає).

У Дуелунда конфлікт із Луческу?

У Дуелунда немає ніякого непорозуміння з Луческу. Він тренується, і якщо головний тренер вирішить, що данець готовий вийти на поле, то обов’язково наставник його випустить.

Коли повернуться на поле Вербич і Бурда?

Вербич буде, сподіваюся, за тиждень у загальній групі. За Бурду точніше можуть сказати лікарі.

Стосовно майбутніх трансферів Ігор Суркіс був дуже делікатним і сказав, що не може сказати, що буде влітку. Президент Динамо сказав, що наразі команда живе від матчу до матчу і робить акцент на найближчих цілях.

Читайте також: Задоволені Зінченком, але знайшли заміну. Ман Сіті хоче одного із найталановитіших лівих захисників світу

Читайте також