Історичний матч у Лізі Європи і одразу скандал. Тренер Гента шокований рішенням Монзуль

13:28, 04 грудня 2020
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Українська арбітриня Катерина Монзуль опинилася у центрі курйозного епізоду в матчі Гент — Слован Ліберец

Цей матч став історичним для Ліги Європи, адже у цьому поєдинку працювала повністю жіноча бригада арбітрів: Катерина Монзуль, Олександра Ардашева та Марина Стрілецька. Але без скандалу не обійшлося.

У другому таймі півзахисника Гента Свена Кумса мав замінити Вадіс Оджіджа-Офое. Заміна відбулася, але Катерина Монзуль майже одразу її скасувала. Українська арбітриня довго спілкувалася з гравцями Гента (Яремчук виступав посередником), але так і не змінила свого рішення. Річ у тому, що Оджіджа-Офое мав вийти у стартовому складі, але на передматчевій розминці отримав невеличку травму. У старті його замінив Дорш, але із заявки прізвище Оджіджи-Офое не вилучили. Півзахисник зайняв місце не на лавці для запасних, а на трибуні. Головний тренер Гента Вім Де Деккер так пояснив цей епізод в інтерв’ю Sporza:

Оджіджа-Офое спочатку сів на трибуну, бо на лаві запасних більше не було місця. Після багатьох телефонних дзвінків ми отримали дозвіл від УЄФА випустити Вадіса. Але рефері вирішила по-іншому. Я ніколи не бачив нічого подібного на такому рівні

До тренера Гента виникає запитання: як на лаві для запасних не вистачило місця, якщо кількість заявлених гравців відома завчасно? Оджіджа-Офое не став додатковим гравцем, а просто мав зайняти місце Дорша на лавці.

Нагадаємо, Гент поступився Словану з рахунком 1:2. Роман Яремчук відзначився голом. Вже після матчу Гент оголосив про відставку Віма Де Деккера.

Читайте також: Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Сенсаційні перемоги Шахтаря та Зорі приносять бали, але ситуація погіршується

Читайте також