Кадзуйоші Міура – 50-річний нападник Йокогами

16:47, 11 січня 2018

Автор – Олександр Новак

Кадзуйоші Міура – найстарший професійний футболіст світу і легенда Японії. Йому належать одразу два рекорди: найбільш віковий гравець, що взяв участь в офіційному матчі та найстарший автор голу. На його рахунку також 33 сезони.

Loading...

Нападник разом із Йокогамою виступає в другому за класом дивізіоні Японії. Свій рекордний м’яч він забив у віці 50 років і 14 днів в матчі проти команди Зеспа Кусатсу Гунма. До того ж, гол Міури став переможним. Попереднім найбільш віковим автором забитого м’яча був англієць Стенлі Метьюз. Екс-гравцеь Сток Сіті та збірної Англії за цим показником виявився молодшим на 2 дні.

Міура уклав із Йокогамою новий 1-річний контракт і це означає, що він оновить власний рекорд і гратиме у футбол на професійному рівні принаймні до 51 року.

Свою професійну кар’єру японець розпочав у Бразилії. У віці 15 років покинув школу і вирішив стати футболістом. У 19 років він підписав свій перший професійний контракт із Сантосом. Але в Латинській Америці справи у Міури не склались. За 4 роки він аж 6 разів змінював клуб. Підсумком бразильського періоду кар’єри стали лише 34 зіграні матчі і 5 забитих голів.

У 23 роки Міура повернувся на батьківщину, де уклав контракт із клубом Верді Кавасакі. Там відбувся справжній розквіт бомбардирського таланту Кадзуйоші. Японець забив 100 голів у 192 матчах і разом із командою 4 рази піднімав над головою чемпіонські трофеї. Цікаво, що сходження зірки Міури припало на перехідний етап в японському футболі. Відома нам зараз Джей-Ліга до 1993-го року мала назву – Японська футбольна ліга. Таким чином Міура виграв два останні чемпіонати японської ліги і два перші Джей-Ліги.

До того ж у 1993-му його було визнано найціннішим гравцем чемпіонату. В той же період успіхів Кадзуйоші сягнув і в кольорах національної збірної. Японія стала володарем Кубка Азії 1992. Загалом за першу команду Міура зіграв 89 матчів та забив 55 голів.

Кілька років у складі Верді стали найуспішнішими у футбольній кар’єрі Кадзуйоші. Мало хто знає, але він намагвся закріпитись і у Європі. Та період перебування в складі Дженоа вдалим не назвеш. За увесь сезон японець забив тільки 1 гол, хоч провів аж 21 поєдинок. Японець швидко повернувся на батьківщину де пограв ще у складі двох клубів: Кіото Пьорпл Санга і Віссел Кобе. Та по-справжньому легендою він вже у поважному віці став в складі Йокогами.

Хоч результативність  і не надто висока як для нападника – 231 матч і 24 голи, але зробімо поправку на те, що приєднався до команди Міура вже у 37 років. Різноплановість особистості Кадзуйоші підкреслює і той факт, що будучи професійним футбоолістом, він брав участь в Чемпіонаті Світу із міні-футболу. У 2012-му році Міура у складі збірної Японії вирушив на світовий форум. Там на стадії 1/8 фіналу японці зустрілись із збірною України і розгромно поступились 3:6. Кадзуйоші зіграв у всіх матчах своєї команди на турнірі, але відзначитись забитими м’ячами йому не вдалось.

Читайте також