Карлос Де Пена. Дебют в Динамо

14:26, 27 квітня 2019

Олександр Хацкевич не став відкладати старт новопридбаного уругвайця в основі. Експрес-акліматизація Карлоса де Пени у Києві завершилася виходом із перших хвилин на класичне протистояння Динамо – Шахтар у рамках 25 туру УПЛ.

Після гри він поділився враженнями від дебюту.

Карлос Де Пена, півзахисник Динамо

Мої вітання. Вітаю вас з виходом в основі. Які відчуття від дебюту?

– Я задоволений моїм офіційним дебютом. В такій великій грі. Звісно, хотілося перемогти, не дуже задоволений результатом. Думаю, моментами ми демонстрували хорошу гру, створювали шанси.

Все може змінитися в один момент. Суперник міг перемагати за рахунок пенальті. Вони цього не зробили. Гадаю, нічия справедлива. Але як гравець, я хотів перемогти.

Як багато і що ви чули про українське класичне дербі від гравців Динамо?

– По всьому світу, коли чуєш про велику гру в Україні, ти знаєш, що це Динамо – Шахтар. Дві великі команди. Я щасливий бути тут, в Динамо. Я думаю, це більше, ніж клуб. Зараз я тут. Я хочу грати за цю команду. І я сподіваюсь, що зможу провести багато матчів у цій футболці. Це те, чого я хочу. І звісно, продовжувати перемагати. І зберегти мету, яку ми ставили на цей сезон, на наступний.

Зараз, Шахтар для вас – суперник, чи ворог, як для багатьох динамівців?

– Важко назвати цю команду ворогом. Це футбол, і ти хочеш перемогти. На полі немає друзів. 90 хвилин ти хочеш перемогти і не переймаєшся, хто на протилежному боці. Навіть коли я грав в Уругваї в дербі, я не міг назвати суперника ворогом. Це не дуже добре. Звісно, вони наші суперники, ми хочемо їх перемагати постійно. Але суперництво має бути лише на полі. Не за ним.

Як підсумок, ви задоволені своїм виступом?

– Не дуже в захваті. Я радий, бо мій дебют за Динамо вдався. Я відіграв 90 хвилин. Звичайно, я щасливий грати в цій футболці. Мені ще є що покращувати у своїй грі, як і всій команді. В майбутньому працюватиму над своїми недоліками.

Олександр Хацкевич, головний тренер Динамо

Чи буде продовжений контракт Де Пени?

– Про це ще зарано говорити, побачимо, як він себе покаже. По першому матчу із сильним суперником він продемонстрував, що він підсилить гру нашої команди, насамперед в атаці.

Більше про дебют півзахисника дивись в неділю у програмі Профутбол на 2+2.

Читайте також