Карпати ризикують позбутись статусу професійного клубу

16:16, 05 березня 2018

Ведучий програми Профутбол розповів про деталі справи Гудими.

Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації Футболу покарав і позбавив 6 очок Карпати за борг перед екс-футболістом клубу – Володимиром Гудимою. Якщо далі ця історія триватиме, то далі -6, -9, -12, Перша Ліга, Друга Ліга і позбавлення статусу професіоналів.

В 2010-му році Карпати грали в Лізі Європи, Гудима був під основою. Після одного з поєдинків Петро Димінський вирішив простимулювати команду і запропонував вдвічі підняти зарплатню за те, що команда вийшла в груповий етап Ліги Європи. Контракти були перепідписані, але було додано умову за якої більше отримували гравці, що більше грали.

Далі в Карпат настала криза, футболісти почали вимагати від керівництва зароблені гроші. З гравцями почали домовлятись, перепідписувати угоди. З більшістю виконавців вдалось дійти компромісу, комусь заплатити по одному контракту, іншим по нових. Гудимі запропонували контракт з огляду на те скільки він грав. Натомість Палата вирішення спорів прийняла рішення на користь футболіста і зобов’язала клуб виплатити суму в максимальному обсязі.

Лоззанський суд теж став на користь Федерації. Але за трудовим законодавством Карпати праві. Вони повинні виплатити ту суму, яку заборгували, а не якісь уявні цифри. Димінський платити не хоче, бо вважає, що там була корупція. Федерація не має механізмів вирішення питання, оскільки всі терміни вже давно пройшли. Є загальний суд юрисдикції, який зараз відмінює рішення Федерації, що туди не можна, ніби, звертатись суб’єктам футбольного права. В цій історії міг на зустріч піти Гудима, але люди, що стоять за ним просто зайняли свою позицію.

Читайте також