Кінець трагічної історії: Еміліано Салу не знайшли

13:42, 25 січня 2019

Поліція Гернсі офіційно припинила пошуки зниклого літака, на борту якого перебував новачок Кардіффа Еміліано Сала. Пошукова операція тривала 3 дні. Упродовж цього часу 3 літаки та 5 гелікоптерів обстежили територію площею у 1,7 тисяч миль. Було знайдено окремі об’єкти, які можуть бути рештками літака, але відшукати жодних слідів пасажирів та пілота рятувальникам не вдалося.

У Твіттері розміщена офіційна заява поліції Гернсі: 

Ми проаналізували всі наявні дані і прийняли рішення зупинити активну фазу операції з пошуку зниклого літака. Шанси на виживання усіх, хто був на борту, вкрай низькі. 

Натомість рідні Еміліано наполягають на продовженні пошуків:

Ми розуміємо, скільки зусиль доклали для пошуків Еміліано, але, будь ласка, не припиняйте пошук. Для нас він все ще живий! – цитує сестру зниклого футболіста Роміну видання The Sun.

Закликає до продовження пошукової операції і гравець Манчестер Сіті Серхіо Агуеро. Про це він написав у своєму Твіттері:

Ми не хочемо здаватись, у нас є надія. Тому я прошу не припиняти пошуки. Із самого початку мої думки були з Еміліано, його родиною та друзями. 

Біля стадіону у Кардіффі небайдужі до долі аргентинця розгорнули банер із написом: Ми ніколи не бачили, як ти граєш і забиваєш! Але, Еміліано, наша чудова синя пташко, ми любитимемо тебе завжди. Сотні людей вистелили асфальт квітами і шаликами.

Photo by Stu Forster/Getty Images

А поки весь світ продовжує молитися за Еміліано Салу, виконавчий директор Кардіффа Кен Чу думає про іншого нападника. Річ у тім, що англійський клуб звернувся до АПЛ із прохання продовжити трансферне вікно у зв’язку зі зникненням Еміліано Сали. Ми спостерігали за Еміліано упродовж декількох місяців і нарешті підписали його, але …  До закриття трансферного вікна всього 8 днів. І ми не знаємо, що робити у цій ситуації, – розповів виконавчий директор Кардіффа виданню talkSport.

Валлійцям у їхньому проханні відмовили. Крім того, Кардіффу навряд чи відшкодують збитки за трансфер Сали. Нагадаємо, англійський клуб купив нападника у Нанта за рекордні 15 мільйонів фунтів.

Проте, що важать гроші, коли йдеться про людське життя?..

Читайте також