Кого придбає Шахтар? Ігор Циганик про майбутні трансфери гірників

18:08, 08 червня 2021
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Якою буде трансферна політика оновленого Шахтаря?

Ігор Циганик в програмі Циганик Live дав свій коментар.

Кого придбає Шахтар?

Наскільки мені відомо, зараз пріоритет для Де Дзербі – це 2 центральні захисники з-за кордону. І Педріньйо – футболіст Бенфіки, про якого говорили. Чи буде ще форвард? Найперше, треба говорити про захисників.

І Кривцов, і Матвієнко зараз гратимуть на Євро, яке може достатньо пізно закінчитися. Потрібно відпочити, готуватися до ЛЧ. Де Дзербі розуміє, що найголовніше – оборона. Головна ставка – придбати 2-х кваліфікованих центральних захисників, які б закрили цю позицію з перших матчів кваліфікації ЛЧ. Конкуренцію на фланги, в атаку теж треба. Форварда шукають, але я не думаю, що це Лассіна Траоре. Я думаю, що форварда шукатимуть в Італії, середовищі, яке Де Дзербі добре знає. Матвієнка він бачить більше лівим захисником, аніж центральним. Швидше за все, що в схемі Де Дзербі він гратиме лівим захисником.

Педріньйо – кваліфікований футболіст. Якби він був супертоп, напевно, більше грав би в Бенфіці. Чи коштує цей футболіст 18 млн? Так, я думаю, що він десь так і коштує, як для клубу зі Східної Європи. Якби він переходив до іншого чемпіонату – напевно, був би трохи дешевшим.

Чи піде Соломон з Шахтаря?

У Соломона залишається 2 роки до закінчення контракту. Наскільки мені відомо, перемовин про те, щоб продовжити угоду з Шахтарем, немає. І особливого бажання в Соломона продовжувати контракт із Шахтарем так само немає. Соломона потрібно або продати, або перепідписати з ним контракт. Якщо не просунуться у перемовинах щодо перепідписання контракту, то Шахтар робитиме все для того, щоб його продати. Чи міг Арсенал давати за нього 25 млн євро влітку? Так. Була пропозиція від Арсенала, достатньо серйозна, в районі 20 млн євро. Шахтар відмовився – вважають, що за Соломона можуть отримати більше.

Читайте також: Хто здивує на Євро? Легенда Мілана виділив гравця збірної України

Читайте також