Колись він торгував овочами, а тепер гравець Динамо і збірної України. ЕКСКЛЮЗИВ

12:18, 11 листопада 2020
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Луческу назвав його майбутнім українського футболу

В рамках проекту Наша Збірна Микола Васильков взяв інтерв’ю у Дениса Попова. Гравець Динамо та переможець Чемпіонату Світу U-20 у складі збірної України розповів про цікаві моменти зі свого життя:

Про початок кар’єри

Грав у селі просто в футбол. Займався паралельно волейболом. Це була як альтернатива. У мене було багато занять. Батьки не хотіли мене відпускати, бо я був найменшим в родині. Їм було страшно або переживали. Потім їх сестри вмовили, що потрібно спробувати, ризикнути. І якось їм це вдалося.

Про життя на селі

Що таке іграшка в селі? Що знайдеш – то і іграшка. У мене не було іграшок, я завжди був зайнятий якоюсь справою. Мене тато завжди привчав, що потрібно працювати. Завжди по чоловічій частині. В гараж брав постійно. Там іграшки і були: ключі всякі, залізяки. Він завжди машини там ремонтував, а я з ним був.

Про перші гроші

Батьки займалися полем, овочі вирощували. Виходить, залишали мене на базарі, я продавав овочі. Не знаю, чому вони тоді мені довіряли, тому що я не надто дорослий був. Може, відповідальний був. Намагався, привертав якось. Я вже й не пам’ятаю. Якби це можна було зараз повернути і з боку переглянути – було б прикольно. А так воно уривками в пам’яті, і не все запам’ятовуєш.

Куди подів призові за перемогу на чемпіонаті світу U-20

Поділив на сім’ю. Дав деяку частину. А решту на квартиру відклав. Я вважаю правильно, розумно.

Про збірну України

Важливо бути в цій команді, перебувати в цій атмосфері. Всі на футбольному полі все бачать, тому є кого викликати, вибирати і ставити грати.

Спілкуюся з хлопцями. Коля Шапаренко розповідав багато чого. Тому хочеться туди приїхати. І не просто приїхати, а допомогти і продемонструвати свої найкращі якості.

Це таке футбольне життя. Непередбачуване, не знаєш, що буде завтра. Треба бути до всього готовим. Було звичайно приємно, що був у списку і все добре. Але потім бах – і за секунду все. Я вже був думками там, щоб зіграти, потренуватися з хлопцями, познайомитися. Звичайно, це мрія. Думаю, це мрія будь-якого футболіста, особливо молодого. Хлопці поїхали, говорили, що їм все подобається.

Читайте також: Один із лідерів залишився поза бортом. Шевченко визначився з заявкою на матч з Польщею та Амбітні плани. Юний талант Шахтаря озвучив, де хоче продовжити кар’єру

Читайте також