Конкурент для Коноплянки

17:13, 03 січня 2018

Гельзенкірхенський Шальке закінчив першу частину чемпіонату на другому місці турнірної таблиці. Але перевага над найближчим переслідувачем, яким є Боруссія, складає лише 2 очки. Тому німецькі гірники намагаються підсиилити свій кадровий потенціал та зробити довшою лаву запасних. З огляду на те, що один із лідерів команди – Леон Горетцка вже цієї зими може залишити команду підсилення для Шальке є просто необхідним.

Першим новобранцем у зимове трансферне вікно може стати вінгер Ювентуса і збірної Хорватія Марко П’яца. Повідомляється, що гельзенкірхенці мають намір до кінця сезону орендувати півзахисника. У цьогорічному розіграші Серії А хорват не зіграв жодного матчу. Вихованець загребського Динамо навесні минулого року зазнав серйозної травми в товариському матчі збірної. П’яца порвав хрестоподібні зв’язки.

Лише наприкінці цього року Марко знову повернувся до тренувань у загальній групі та навіть відіграв 4 матчі за молодіжну команду Ювентуса і зумів відзначитись 2 голами та 3 асистами. До складу Юве хорват перейшов влітку 2016-го року із загребського Динамо за 23 мільйона євро. За першу команду П’яца встиг зіграти 20 матчів в яких забив 1 гол.

Шальке орендує гравця без права викупу. Марко номінально грає на лівому фланзі атаки, тому теоретично йому доведеться конкурувати із Євгеном Коноплянкою. Українець є футболістом основного складу у цьому сезоні, на його рахунку 18 матчів, 3 голи і 4 гольові передачі. Але левову частину матчів українець зіграв на вістрі атаки.

Читайте також