Куба Блащиковський — людина із зіркою на серці

15:00, 08 лютого 2019

Куба Блащиковський підписав піврічний контракт із Віслою Краків. Він буде отримувати найнижчу зарплату серед професійних польських футболістів — 500 злотих (3500 грн).

Легендарний польський футболіст Якуб Блащиковський став повноцінним футболістом краківської Вісли. Про це повідомив журналіст видання Przegląd Sportowy Томаш Влодарчик. Колишній футболіст Боруссії буде отримувати у Віслі лише 500 злотих (3500 грн), за які буде купляти квитки на домашні матчі краківської команди для дітей із дитячих будинків.

Без сумніву, повернення такого легендарного гравця до Екстракляси є одним із найзнаковіших трансферів у історії польського футболу.

Підписання контракту з Віслою було формальністю, оскільки ще місяць тому Куба вперше з’явився на тренуванні краківської команди. Вже тоді клуб не мав ліцензії на участь у Екстраклясі (Вісла — один із найтитулованіших клубів Польщі) та потерпав у боргах. Вже тоді Куба заявляв, що готовий грати безкоштовно. Але для того, щоб витягнути клуб з кризи цього було замало. Разом із тренером Вісли та одним бізнесменом Блащиковський виклав майже 4 мільйони злотих на порятунок клубу. Фактично, ці три людини і стали співвласниками Вісли.

Такий прекрасний жест порятунку збоку Куби — це данина клубу, який відкрив Блащиковського, як футболіста. У Кракові футболіст грав з 2005-го до 2008-го року, після чого перейшов до Боруссії.

У Дортмунді він здобув свою найбільшу славу, провівши там аж 9 років. Блащиковський постійно повторював, що хоче закінчити кар’єру саме у Віслі. І дотримався своїх слів.

Про нового польського бомбардира Кшиштофа Пьонтека читайте ексклюзивний матеріал.

Читайте також