Лідери УПЛ потрапили до топ-25 найкращих команд Європи. Цікавий рейтинг

16:30, 18 листопада 2019

Авторитетне статистичне видання CIES Football Observatory опублікувало рейтинг європейських команд, які найефективніше володіють м’ячем.

Володіння м’ячем не завжди призводить до успішного результату. Але дослідження CIES показує, що за цим показником найкращими є команди-лідери європейських чемпіонатів. Основою дослідження стало порівняння кількості передач двох команд.

Наприклад, Манчестер Сіті, в середньому, робить за матч 210 передач в останній третині частини поля суперника. Натомість дозволяє супернику зробити всього 59 передач в останній третині своєї половини поля. Це найкращий результат серед усіх європейських чемпіонатів. Дещо гірше співвідношення демонструє Аякс: передач в останній третині на половині поля суперника більше (220), але і більша свобода для суперника — 64 передачі на своїй половині.

Скріншот CIES

Четвертим у цьому рейтингу йде Шахтар. Гірники роблять за матч 182 передачі в останній третині чужої половини поля, а супернику дозволяють зробити лише 63 передачі на їхній половині. До топ-25 потрапила і Зоря (24-те місце у рейтингу). Співвідношення передач луганців та їхніх суперників 142 — 72. На 37-му місці у рейтингу опинилося київське Динамо.

Читайте також: Фантастична статистика. Кращий за зірку УПЛ тільки Роналду.

Читайте також