Ліга Чемпіонів. Динамо тактично переграє АЗ і робить ще один крок до своєї мрії. ВІДЕО

20:58, 15 вересня 2020
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Український клуб робить великий крок до головного клубного турніру Європи.

Мірча Луческу в поєдинку з нідерландським АЗ не зміг використати Віктора Циганкова. Замість лідера киян в старті вийшов Жерсон Родрігес, який класно себе показав у матчі за Суперкубок України. А в захисті очікувано з’явилися всі здорові – Караваєв, Миколенко, Забарний, Кенджора.

На 26 хвилині гості були близькі до гола

Гудмундссон відпасував на Боаду, який випередив Забарного і пробив у ближній кут воріт Бущана. М’яч влетів у сітку воріт господарів, але асистент головного арбітра довів, що має хороший зір, адже у момент пасу ісландця м’яч вже залишив межі поля – від воріт.

Кияни майже всю першу половину захищалися, а свій шанс створили вже на останній хвилині тайму. Шапаренко класним пасом знайшов на фланзі Кенджору, поляк відпасував у штрафний майданчик просто під удар ніким не прикритому Буяльському. Постріл півзахисника Динамо прийняв на себе Влаар, який головою відбив м’яч після удару гравця збірної України.

Після перерви першими свої атакувальні наміри показали саме гості. Стенгс змістився з флангу і пробив у протихід Бущану – м’яч пролетів поруч зі стійкою воріт киян.

Динамо відповіло нідерландцям набагато краще

Буяльський скористався обрізкою Мідтчо біля штрафного майданичка АЗ, перехопив м’яч і відпасував на Родрігеса. Вінгер господарів свій вихід віч-на-віч з Бізотом впевнено реалізував ударом під поперечку воріт суперника – 1:0.

На 60 хвилині дуже класний момент втратив Владислав Супряга. Форвард Динамо на фланзі отримав м’яч і зробив прискорення у штрафний майданчик гостей. Вже біля самих воріт нападник обіграв Влаара із лінії воротарського пробивав у дальній кут воріт Бізота – голкіпер ногою відбив м’яч після удару українця.

АЗ пішол в атаку, а динамівці зробили акцент на контргрі, яка дала свій результат на 87 хвилині. Кияни розіграли атаку, яку навісом у штрафний майданчик завершив Кенджаора – Бізот невдало зачепив м’яч, а Шапаренко поцілив вже у напівпорожні ворота гостей – 2:0!

Майже одразу нідерландці могли один м’яч відіграти. Удар Де Віта головою з декількох метрів Бущан перевів у поперечку, Забарний невдало вибив, але Боаду з декількох метрів поцілив в ту ж поперечку і м’яч полетів вище воріт!

Динамо в непростому матчі здобуває такий необхідний РЕЗУЛЬТАТ!

Читайте також: Суддівський треш. Арбітрам набридло свавілля керівництва?

Читайте також