Ліга Чемпіонів. Сенсаційний Ліон не зупинив мюнхенську машину

22:54, 19 серпня 2020
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Долю другої путівки до фіналу Ліги Чемпіонів визначали між собою Ліон та Баварія.

Після фантастичної перемоги Баварії над Барселоною багато експертів пророкували побиття Ліона

Але перший тайм у виконанні французької команди довів протилежне. Ліон очікував на шалений пресинг Баварії, тому розраховував на власні контратаки. Одна з таких могла призвести до гола, коли Депай вийшов майже сам на сам із Ноєром, але у вирішальний момент не зміг влучити у ворота.

Підопічні Руді Гарсії дуже вміло використовували вільні зони у напівфлангах, які залишалися після підключень до атак Кімміха та Девіса. Півзахисники Ліона закидали на хід Депаю чи Екамбі, які на швидкості доходили до штрафного майданчика мюнхенців та створювали небезпеку. В одному з таких моментів Екамбі влучив у стійку воріт Ноєра!

Не встигли французи згадати футбольну мудрість “не забиваєш ти — забивають тобі”, як наступна атака Баварії стала результативною. На 18 хвилині Гнабрі видав шалений ривок з правого флангу у центр, зібрав на собі декількох гравців Ліона і сильно пробив з лінії штрафного майданчика у верхній кут воріт Лопеша — дуже красивий гол і 0:1.

Щось подібне Гнабрі виконав і на 33 хвилині

Та тоді Серж не став пробивати, а віддав ліворуч на Мюллера. Нападник Баварії прострілив у воротарський, де Левандовський загадково не зміг занести м’яч у ворота — Роберт заплутався в ногах, абияк штовхнув м’яч у воротаря, а той не зумів зафіксувати - на добивання встиг Гнабрі. Мюнхенці збільшили перевагу до двох голів.

Баварія продовжувала контролювати гру. Підопічні Фліка знову демонстрували чудовий пресинг. Доходило навіть до того, що під час пресингу на позиції центрального нападника опинявся номінально лівий захисник Девіс.

Другу половину зустрічі команди розпочали з контратак. У Ліона доволі небезпечно вибігав уперед Екамбі. Нападник пробив, але Ноєр блискуче відбив м’яч ногою. У Баварії вийшов сам на сам із воротарем Перішич, але вдарив не надто вдало (Лопеш забрав м’яч до рук).

Дуже не щастило Роберту Левандовському. До 88 хвилини

Поляк класно відкривався у штрафному майданчику Ліона, але із завершальним ударом не складалося: то по м’ячу не влучить, то проб’є просто у захисника. Ліон непогано діяв в останній третині поля. І справа навіть інколи доходила до завершального удару, але гравці Баварії встигали всюди: блокували, стелилися у підкатах і ефективно грали корпусом.

Додав активності мюнхенцям в атаці Коутіньйо, який вийшов замість Гнабрі. Спочатку бразилець небезпечно пробивав метрів із 20-ти, але не влучив у площину. А потім Коутіньйо навіть забив, але боковий суддя зафіксував офсайд.

Останнє слово у матчі було за Левандовським, який все ж забив! Кімміх навісив зі штрафного у воротарський майданчик, польський нападник перевисів двох захисників і головою вколотив м’яч у кут воріт Ліона — 0:3. Це вже 15 гол Левандовського нинішнього розіграшу Ліги Чемпіонів.

Впевнена перемога Баварії 3:0. Тепер на вболівальників європейського футболу чекає суперфінал Ліги Чемпіонів. ПСЖ — Баварія.

Читайте також: 55 мільйонів за чотири голи і шість асистів. Арсенал готовий здивувати світ.

Читайте також