Ліга Європи. Вольова звитяга Динамо у матчі з Мальме

20:50, 19 вересня 2019

Старт нового турніру для киян видався дуже нервовим.

Динамо Олексія Михайличенка продовжує пошук своєї гри, оптимального складу та, головне, результату. Без смаку перемог кияни готувалися перервати свою серію невдач у матчі Ліги Європи з Мальме. Тренер столичних не здивував якимось новаціями у складі, довіривши місце в основі звичним виконавцям, окрім Шабанова, який заміняв дискваліфікованого Бурду:

Перший по-справжньому небезпечний момент господарі поля створили на 27 хвилині. Родрігес виграв боротьбу і грудьми скинув під удар Буяльському – м’яч пройшов поруч зі стійкою воріт Мальме.

На цьому все. Більше нічого позитивного київські вболівальники у першій 45-хвилинці не побачили. Так, гравці Динамо старалися, але крім старання більше нічого не було. Органазація атаки займає дуже багато часу, Кадар і Шабанов розпочинають наступ команди лише через ближнього (Шабанов взагалі ігнорував правий фланг, відаючи або в центр, або на ліво), Кенджора робив по 3 дотики, щоби віддати пас на відкритого партнера… Жах!

Другий тайм розпочався більш позитивно для Динамо. Пара небезпечних стандартів була розігрівом перед супершансом Буяльського. Миколенко віддав в центр на Родрігеса, який п’ятою вивів віч-на-віч з голкіпером Мальме Віталія. Півзахисник киян пробив прямо в голкіпера шведів Даліна. Циганкова цей удар дуже засмутив, адже Віктор відкривався під пас на порожні ворота…

Далін став героєм і наступного небезпечного епізоду біля воріт Мальме. Циганков виконав штрафний і по воротах Даліна пробив Нільсен, який зрізав подачу динамівця – сейв голіпера гостей.

Здавалося, що Динамо зіграє свою 20 нічию (кияни рекордсмени за цим показником) у груповому раунді Ліги Європи, але сталося диво! Диво створив Шепелєв, який все виконав ідеально і, протягнувши м’яч через центр, віддав вчасну передачу на Буяльського. Свій другий вихід віч-на-віч з Даліном півзахисник Динамо змарнувати не міг – точний удар у ближній кут, 1:0 на 84 хвилині.

Майже одразу шведи створили свій найнебезпечніший момент у матчі. Центральні оборонці Динамо абсолютно забули про Траустасона, який після передачі з флангу пробив вище воріт Дениса Бойка.

Динамо довело матч до перемоги, здобувши такий очікуваний і бажаний результат!

Читайте також