Ліга Європи. Диво-гол Ракицького не став переможним у битві Шахтар – Феєноорд. ВІДЕО

00:07, 10 березня 2023
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Донецький Шахтар перед першим поєдинком двоматчевого протистояння з Феєноордом мав серйозні кадрові проблеми. Валерій Бондар, Юхим Конопля та Богдан Михайличенко не могли допомогти команді Йовічевича через перебір жовтих карток.

Loading...


Лідер чемпіонату Нідерландів з перших хвилин захопив ігрову перевагу, але оборона української команди з Тарасом Степаненком на чолі вистояла до перерви. Гості створювали тиск, який, на щастя, не перетворився у реальну небезпеку воротам Трубіна.

Донецький клуб зробив акцент на контргру за рахунок Зубкова, Криськііва, Судакова та Траоре. Проте цей задум ніяк себе не реалізував у першому таймі. Єдина хороша спроба – прорив Судакова через центр і невдалий (через поштовх суперника) удар повз ворота.

Другий тайм розпочався з супершансу Феєноорда. Гартман після передачі Ідріссі прострілив у воротарський майданчик Шахтаря, де спритний Даніло, випередивши опонентів, пробив по воротах Трубіна – український голкіпер ногою відбив м'яч!

Ще раз Трубіну довелося рятувати Шахтар на 64 хвилині. Даніло ударом головою перекидав голкіпера господарів, але той в класному стрибку дотягнувся до м'яча.

Гірники терпіли в захисті, а в атаці свого шансу дочекалися на 79 хвилині. Судаков подав з кутового на Ракицького, який неймовірним чином (спиною) переправив м'яч у сітку воріт Велленройтера – 1:0!

Loading...


У Феєноорда було небагато часу на відповідь, але нідерландцям вистачило. Гості кинулися в атаку і, створивши декілька нагод, забили. Пайшао навісом знайшов Бульяуде, якого не втримав Лукас Тейлор, і аргентинський легіонер Феєноорда з близької відстані відправив м'яч у сітку воріт Трубіна – 1:1!

Loading...


Долю путівки в 1/4 фіналу Ліги Європи вирішить поєдинок у Роттердамі.

Читайте також: Вперті лісабонці! Арсенал із Зінченком не зміг здолати Спортинг у Лізі Європи. ВІДЕО

Читайте також