Ліон – Шахтар. Втрачена перемога на виїзді

22:56, 02 жовтня 2018

Друга нічия Шахтаря у Лізі чемпіонів. Цього разу на виїзді у Франції у матчі без глядачів.

фото shakhtar.com

Шахтар зіграв з Ліоном 2:2. Автор обидвох м´ячів гірників бразилець Жуніор Мораєс. За французів забивали Дембеле і Дюбуа.

Напередодні саме форвард відвідав передматчеву прес-конференцію. Хм, Паулу Фонсека точно щось знав…

Як португальський наставник і обіцяв, він випустив Миколу Матвієнка на правому фланзі захисту. Майкон і Алан Патрік – теж в основі. Сюрприз?

Матвієнко зіграв якісно, але не завжди встигав допомагати атаці і підтримувати Марлоса. Втім, Шахтар відкрив рахунок перед самим свистком на перерву. Це Жуніор Мораєс забив свій дебютний м’яч у Лізі чемпіонів. Але тут варто відзначити всю комбінацію. Тайсон дав на хід Ісмаїлі. Захисник прострілив низом у центр штрафного майданчика точно на Мораєса. Бразилець у дотик пробив точно у ближній кут. А далі море емоцій і щастя.

Гірники у першому таймі більше володіли м´ячем і створили більше гольових моментів. По воротах Лопеша пробивали той же Мораєс, Марлос, Майкон.

Фото shakhtar.com

Із гравців Ліона Пятова турбували Фекір і Дембеле.

Другий тайм Шахтар теж розпочав з голу. І знову Жуніор Мораєс. Матвієнко відіграв у відборі і почав контратаку. Марлос відпасував на Тайсона, той перевів на Мораєса. А Жуніор забив ззовні так легко, ніби це чемпіонат України, а не Ліга чемпіонів.

Але це стало тільки зав’язкою. На заміну вийшов Депай – Ліон заграв дуже потужно після двох пропущених м´ячів і створив камбек.

Фото shakhtar.com

Спочатку Дембеле головою скоротив рахунок, а вже за дві хвилини Дюбуа позбавив Шахтар перемоги – 2:2. Три очки гірникам міг принести Кайоде, але футболіст влучив у хрестовину. Як результат, друга поспіль нічия у Лізі чемпіонів і якісь змішані враження від гри команди.

А попереду у Шахтаря два матчі з Манчестер Сіті…

Читайте також